Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenKalkoengebraad gevuld met champignons en butternut
Delhaize logo
  • Kalkoengebraad gevuld met champignons en butternut
    B

Kalkoengebraad gevuld met champignons en butternut

door Line Couvreur

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar
Hoofdgerecht
Kalkoengebraad gevuld met champignons en butternutB

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 2 kalkoenbout
  • 200 g ganzenlever
  • 250 g boerenchipolata’s
  • 350 g gerookt ontbijtspek
  • 1 ei
  • 1 butternutpompoen
  • 400 g paddenstoelen ‘Trio gourmet’
  • 3 sjalotten
  • 6 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes krulpeterselie
  • 1/4 (oudbakken) stokbrood
  • 1 dl melk
  • 2 dl gevogeltefond
  • 4 el olijfolie
  • 50 g boter
  • peper
  • zout

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Bouten | Hoevekip | Geel | Label Rouge

St Sever

Bouten | Hoevekip | Geel | Label Rouge

+/- 510 gr

+/-€7,64

Foie gras | Eend | Blok

Delhaize

Foie gras | Eend | Blok

200 gr

€14,65

Chipolata | Kip

Delhaize

Chipolata | Kip

325 gr

€3,55

Ontbijtspek | Maxi pack

Delhaize

Ontbijtspek | Maxi pack

350 gr

€6,19

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

5 × 450 gr

Bio

€10,95

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kruiden | Peterselie

Euroma

Kruiden | Peterselie

9 gr

€2,45

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€55,95

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min. + 1 u kooktijd

  1. Snijd het brood in blokjes, doe ze in een slakom en dompel ze onder in de melk.
  2. Hak de sjalotjes, 100 g paddenstoelen en 150 g butternut fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met 3 el olijfolie, tot alles mals is. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
  3. Snijd intussen de achterkant van de kalkoenbouten langs het bot in en maak het vlees in 1 stuk los.
  4. Breek het ei in de slakom met het brood en mix kort met een staafmixer. Voeg het vlees van de chipolata’s, de gefruite groentjes, peper en zout toe en kneed tot een homogeen mengsel. Snijd de heel koude blok foie gras in kleine blokjes en schep ze bij de vulling.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 2 rijen van ± 12 stukken keukengaren (± 40 cm) op een grote snijplank. Verdeel er de speksneetjes bovenop, elkaar lichtjes overlappend. Leg 1 ontbeende kalkoenbout op elke rij, met de velkant naar onder. Kruid met peper en zout. Schep er in het midden de vulling op, in de vorm van een dikke worst. Bind vast tot 2 lange gebraden, draai om te eindigen een stuk keukengaren overlangs rond elk gebraad en steek er kleine takjes tijm en rozemarijn onder. Schuif de kalkoengebraden 10 min. in de oven, besprenkel ze met gevogeltefond en laat ze nog 50 min. braden. Besprenkel ze intussen af en toe met braadvocht.
  6. Recupereer het braadvocht (houd de gebraden warm in de uitgeschakelde oven), ontvet het en laat het voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Haal de pan van het vuur, voeg al kloppend de koude boter in kleine blokjes toe en meng tot een mooi gebonden saus. Breng verder op smaak.
  7. Snipper de rest van de paddenstoelen en fruit ze met een beetje olijfolie en peterselie. Maak een puree met de rest van de butternut. Snijd de gebraden in dikke sneetjes en serveer ze met de saus, de paddenstoelen en de butternutpuree.

Tip: Gebruik de botten om een bouillon te maken: snijd 1 ui in 4 en 1 wortelgroente naar keuze in grote stukken. Doe ze met de kalkoenbotten, 4 takjes bladpeterselie, 4 takjes tijm en 6 zwarte-peperbollen in een stoofpan. Overgiet royaal met koud water, breng aan de kook en laat 2.30 u op een heel zacht vuurtje sudderen.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 169 kcal - Vetten: 11,4 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 12,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100 g: Energie: 169 kcal - Vetten: 11,4 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 12,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Eindejaar
Hoofdgerecht
  • Kalkoengebraad gevuld met champignons en butternut
    B

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Bouten | Hoevekip | Geel | Label Rouge

St Sever

Bouten | Hoevekip | Geel | Label Rouge

+/- 510 gr

+/-€7,64

Foie gras | Eend | Blok

Delhaize

Foie gras | Eend | Blok

200 gr

€14,65

Chipolata | Kip

Delhaize

Chipolata | Kip

325 gr

€3,55

Ontbijtspek | Maxi pack

Delhaize

Ontbijtspek | Maxi pack

350 gr

€6,19

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

5 × 450 gr

Bio

€10,95

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kruiden | Peterselie

Euroma

Kruiden | Peterselie

9 gr

€2,45

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€55,95