Recept zoekresultatenKalkoengebraad gevuld met champignons en butternut
Delhaize logo
  • Kalkoengebraad gevuld met champignons en butternut
    B

Kalkoengebraad gevuld met champignons en butternut

door Line Couvreur
Kalkoengebraad gevuld met champignons en butternutB
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 2 kalkoenbout
  • 200 g ganzenlever
  • 250 g boerenchipolata’s
  • 350 g gerookt ontbijtspek
  • 1 ei
  • 1 butternutpompoen
  • 400 g paddenstoelen ‘Trio gourmet’
  • 3 sjalotten
  • 6 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes krulpeterselie
  • 1/4 (oudbakken) stokbrood
  • 1 dl melk
  • 2 dl gevogeltefond
  • 4 el olijfolie
  • 50 g boter
  • peper
  • zout
  • 2 kalkoenbout
  • 200 g ganzenlever
  • 250 g boerenchipolata’s
  • 350 g gerookt ontbijtspek
  • 1 ei
  • 1 butternutpompoen
  • 400 g paddenstoelen ‘Trio gourmet’
  • 3 sjalotten
  • 6 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes krulpeterselie
  • 1/4 (oudbakken) stokbrood
  • 1 dl melk
  • 2 dl gevogeltefond
  • 4 el olijfolie

Begin met koken

: 45 min. + 1 u kooktijd
1
Snijd het brood in blokjes, doe ze in een slakom en dompel ze onder in de melk.
2
Hak de sjalotjes, 100 g paddenstoelen en 150 g butternut fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met 3 el olijfolie, tot alles mals is. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
3
Snijd intussen de achterkant van de kalkoenbouten langs het bot in en maak het vlees in 1 stuk los.
4
Breek het ei in de slakom met het brood en mix kort met een staafmixer. Voeg het vlees van de chipolata’s, de gefruite groentjes, peper en zout toe en kneed tot een homogeen mengsel. Snijd de heel koude blok foie gras in kleine blokjes en schep ze bij de vulling.
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 2 rijen van ± 12 stukken keukengaren (± 40 cm) op een grote snijplank. Verdeel er de speksneetjes bovenop, elkaar lichtjes overlappend. Leg 1 ontbeende kalkoenbout op elke rij, met de velkant naar onder. Kruid met peper en zout. Schep er in het midden de vulling op, in de vorm van een dikke worst. Bind vast tot 2 lange gebraden, draai om te eindigen een stuk keukengaren overlangs rond elk gebraad en steek er kleine takjes tijm en rozemarijn onder. Schuif de kalkoengebraden 10 min. in de oven, besprenkel ze met gevogeltefond en laat ze nog 50 min. braden. Besprenkel ze intussen af en toe met braadvocht.
6
Recupereer het braadvocht (houd de gebraden warm in de uitgeschakelde oven), ontvet het en laat het voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Haal de pan van het vuur, voeg al kloppend de koude boter in kleine blokjes toe en meng tot een mooi gebonden saus. Breng verder op smaak.
7
Snipper de rest van de paddenstoelen en fruit ze met een beetje olijfolie en peterselie. Maak een puree met de rest van de butternut. Snijd de gebraden in dikke sneetjes en serveer ze met de saus, de paddenstoelen en de butternutpuree.
1
Snijd het brood in blokjes, doe ze in een slakom en dompel ze onder in de melk.
2
Hak de sjalotjes, 100 g paddenstoelen en 150 g butternut fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met 3 el olijfolie, tot alles mals is. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
3
Snijd intussen de achterkant van de kalkoenbouten langs het bot in en maak het vlees in 1 stuk los.
4
Breek het ei in de slakom met het brood en mix kort met een staafmixer. Voeg het vlees van de chipolata’s, de gefruite groentjes, peper en zout toe en kneed tot een homogeen mengsel. Snijd de heel koude blok foie gras in kleine blokjes en schep ze bij de vulling.
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 2 rijen van ± 12 stukken keukengaren (± 40 cm) op een grote snijplank. Verdeel er de speksneetjes bovenop, elkaar lichtjes overlappend. Leg 1 ontbeende kalkoenbout op elke rij, met de velkant naar onder. Kruid met peper en zout. Schep er in het midden de vulling op, in de vorm van een dikke worst. Bind vast tot 2 lange gebraden, draai om te eindigen een stuk keukengaren overlangs rond elk gebraad en steek er kleine takjes tijm en rozemarijn onder. Schuif de kalkoengebraden 10 min. in de oven, besprenkel ze met gevogeltefond en laat ze nog 50 min. braden. Besprenkel ze intussen af en toe met braadvocht.
6
Recupereer het braadvocht (houd de gebraden warm in de uitgeschakelde oven), ontvet het en laat het voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Haal de pan van het vuur, voeg al kloppend de koude boter in kleine blokjes toe en meng tot een mooi gebonden saus. Breng verder op smaak.
7
Snipper de rest van de paddenstoelen en fruit ze met een beetje olijfolie en peterselie. Maak een puree met de rest van de butternut. Snijd de gebraden in dikke sneetjes en serveer ze met de saus, de paddenstoelen en de butternutpuree.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 169 kcal - Vetten: 11,4 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 12,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 169 kcal - Vetten: 11,4 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 12,2 g
Frans
Eindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Bouten | Kip | Bio
Delhaize Bouten | Kip | Bio
+/- 600 gr
Bio
    +/-€
    7
    97
    Foie gras | Eend | Blok
    Delhaize Foie gras | Eend | Blok
    200 gr
    14
    69
    Chipolata | Maïskip | Coq Ardenne
    Delhaize Chipolata | Maïskip | Coq Ardenne
    +/- 280 gr
    +/-€
    4
    90
    Ontbijtspek | Maxi pack
    Delhaize Ontbijtspek | Maxi pack
    350 gr
    6
    09
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    ButternutBlokjes| Bio
    Delhaize ButternutBlokjes| Bio
    5 × 450 gr
    Bio
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    2
    25
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Rozemarijn | Verpakt
    Delhaize Rozemarijn | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Kruiden | Peterselie
    Delhaize Kruiden | Peterselie
    9 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    89
    Bouillon | Kip | Vetarm
    365 Bouillon | Kip | Vetarm
    120 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    45
    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Karnemelk | Bio
    Delhaize Karnemelk | Bio
    1 l
    Bio
      1
      89
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      • little-lione.external.82792960.svg
      4
      99
      Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
      Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
      45 gr
      1
      29
      Zout | Keuken
      365 Zout | Keuken
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Totaal:
      +/-€54,45