Recept zoekresultatenKabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal
Delhaize logo
  • Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal

Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Hoofdgerecht
Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 limoen
  • 15 cl droge witte wijn
  • een handvol venkelzaadjes
  • fleur de sel
  • 1 grote venkel (min. 250 g)
  • 500 g kabeljauwfilets
  • koolzaadolie
  • 7 cl pastis
  • peper
  • 1 sjalot
  • 100 g zeekraal

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • S2019091800303370000
  • Kabeljauwhaasje | Royale
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 340 gr
    +/-33,99€/kg
    +/-€11,56
    F2012092400222100000
  • Pastis de Marseille 45% alc
    70 cl
    28,70 €/l
    €20,09
    S2018020500022220000
  • Zeekraal
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    100 gr
    32,90 €/kg
    €3,29
    F2019040400035260000
  • Begin met koken

    1. Pel de sjalot en snij hem fijn.
    2. Doe de sjalot, de pastis en de witte wijn in een steelpan, en laat voor de helft inkoken.
    3. Giet door een puntzeef, zodat enkel de saus overblijft.
    4. Voeg twee eetlepels koolzaadolie toe.
    5. Breng op smaak met peper en zout, en zet opzij.
    6. Verwijder de harde onderkant en de stengels van de venkel (bewaar de groene takjes voor de versiering). Was zorgvuldig en verwijder eventueel de buitenste rok als die te vezelig is.
    7. Snij de venkel vervolgens in heel fijne schijfjes.
    8. Maak de zeekraal schoon.
    9. Verwijder alle zandkorrels en de te harde stukken (hout).
    10. Meng met de venkel voor een knapperige salade.
    11. Leg de kabeljauwfilet in een glazen schotel.
    12. Overgiet met het sap van de halve limoen en bestrooi met venkelzaadjes.
    13. Breng op smaak met peper.
    14. Laat in de microgolfoven garen tot het vel loskomt (tussen 5 en 10 minuten afhankelijk van de dikte van de vis).
    15. Schik op elk bord een portie groenten, leg er de vismoot op, en overgiet met een vierde van de saus. Versier met een takje dille en dien onmiddellijk op (warm/koud).

    Kooktip

    Je kan de kabeljauw vervangen door een andere witte vis naar keuze. Zorg er enkel voor dat de filet dik genoeg is, zodat hij niet te droog is na het koken.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Romantisch diner,Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • S2019091800303370000
  • Kabeljauwhaasje | Royale
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 340 gr
    +/-33,99€/kg
    +/-€11,56
    F2012092400222100000
  • Pastis de Marseille 45% alc
    70 cl
    28,70 €/l
    €20,09
    S2018020500022220000
  • Zeekraal
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    100 gr
    32,90 €/kg
    €3,29
    F2019040400035260000