Recept zoekresultatenGelakte kippenbout met sinaasappel
Delhaize logo
  • Gelakte kippenbout met sinaasappel

Gelakte kippenbout met sinaasappel

Gelakte kippenbout met sinaasappel
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kippenbouten
  • 1 sjalot
  • 2 sinaasappelen
  • 2 el ahornsiroop
  • aromatische mix: rucola, koriander, kervel, bieslook, …
  • balsamico-azijn
  • fleur de sel
  • peper
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 4 kippenbouten
  • 1 sjalot
  • 2 sinaasappelen
  • 2 el ahornsiroop
  • aromatische mix: rucola, koriander, kervel, bieslook, …
  • balsamico-azijn
  • fleur de sel
  • peper
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon

Begin met koken

1
Pel de sjalot en hak ze fijn. Doe in een kookpan met de gevogeltebouillon en laat 2 min. sudderen.
2
Doe er dan de kippenbouten en het sap van de sinaasappelen bij. Doe er zout en peper op.
3
Laat 10 min. sudderen, terwijl je regelmatig omroert. Doe er dan de ahornsiroop bij die je aanlengde in 2 eetlepels water, en laat voortkoken totdat de bouten gekarameliseerd zijn. Kruid bij indien nodig.
4
Maak de verse kruiden schoon en meng ze voorzichtig in een kom. Doe er zout en peper op. Doe er dan 1 eetlepel balsamicoazijn bij.
5
Schik op elk bord een kippenbout en dien op met salade. Geniet ervan met een snede gedesemd brood.
1
Pel de sjalot en hak ze fijn. Doe in een kookpan met de gevogeltebouillon en laat 2 min. sudderen.
2
Doe er dan de kippenbouten en het sap van de sinaasappelen bij. Doe er zout en peper op.
3
Laat 10 min. sudderen, terwijl je regelmatig omroert. Doe er dan de ahornsiroop bij die je aanlengde in 2 eetlepels water, en laat voortkoken totdat de bouten gekarameliseerd zijn. Kruid bij indien nodig.
4
Maak de verse kruiden schoon en meng ze voorzichtig in een kom. Doe er zout en peper op. Doe er dan 1 eetlepel balsamicoazijn bij.
5
Schik op elk bord een kippenbout en dien op met salade. Geniet ervan met een snede gedesemd brood.
Nutritionele informatie
Energie: 212 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Braadkip | 900G-1400G

Delhaize

Braadkip | 900G-1400G

+/- 1,2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€5,03

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Esdoorn | Siroop | Bio

Maple Joe®

Esdoorn | Siroop | Bio

250 gr

Bio

€5,89

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Azijn | Balsamico | Modena

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena

50 cl

€2,09

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€19,05