Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGelakte kippenbout met sinaasappel
Delhaize logo
  • Gelakte kippenbout met sinaasappel

Gelakte kippenbout met sinaasappel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Gelakte kippenbout met sinaasappel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kippenbouten
  • 1 sjalot
  • 2 sinaasappelen
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • aromatische mix: rucola, koriander, kervel, bieslook, …
  • balsamico-azijn
  • Fleur de sel
  • Peper van de molen
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenbovenbouten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019081300042390000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Eetsinaas | 4ST
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,89 €/kg
    €2,89
    F2018110500026520000
  • Esdoorn siroop | Bio
    330 gr
    19,24 €/kg
    €6,35
    S2021081000574660000
  • Begin met koken

    1. Pel de sjalot en hak ze fijn. Doe in een kookpan met de gevogeltebouillon en laat 2 min. sudderen.
    2. Doe er dan de kippenbouten en het sap van de sinaasappelen bij. Doe er zout en peper op.
    3. Laat 10 min. sudderen, terwijl je regelmatig omroert. Doe er dan de ahornsiroop bij die je aanlengde in 2 eetlepels water, en laat voortkoken totdat de bouten gekarameliseerd zijn. Kruid bij indien nodig.
    4. Maak de verse kruiden schoon en meng ze voorzichtig in een kom. Doe er zout en peper op. Doe er dan 1 eetlepel balsamicoazijn bij.
    5. Schik op elk bord een kippenbout en dien op met salade. Geniet ervan met een snede gedesemd brood.

    Kooktip

    • Je kan de kip vervangen door kalkoen, maar in dat geval volstaan twee bouten.
    • Een gezond extraatje:
      Door de karamelisering kunnen zich aroma’s en kleuren ontwikkelen die toevoeging van vetstoffen overbodig maken, zodat het gevogelte heel licht blijft.


    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gelakte kippenbout met sinaasappel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenbovenbouten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019081300042390000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Eetsinaas | 4ST
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,89 €/kg
    €2,89
    F2018110500026520000
  • Esdoorn siroop | Bio
    330 gr
    19,24 €/kg
    €6,35
    S2021081000574660000