Recept zoekresultatenKaaskroketten met truffel
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
  • Kaaskroketten met truffel

Kaaskroketten met truffel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Eindejaar,Kids
Hapjes
Kaaskroketten met truffel

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 15 g carpaccio van zomertruffels Taste Of Inspirations
  • 130 g gemalen gruyère
  • 3,3 dl melk
  • 200 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 65 g boter
  • peper en zout
  • een frituurbad

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gruyère | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    25,93 €/kg
    €3,89
    F2020090900067860000
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,00 €/kg
    €2,25
    F2014061600197000000
  • Olie | Frituur
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011051000005740000
  • S2011101400113030000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 5 min. kooktijd + 8u koeltijd

    1. Laat de boter in een stoofpan smelten, bestuif met 100 g bloem en meng 2 min op een zacht vuurtje. Giet er geleidelijk aan en al roerend met de garde, de melk bij. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min op een zacht vuurtje inkoken. Kruid met zout en peper.
    2. Haal de pan van het vuur, voeg de kaas toe en meng goed. Voeg dan de fijngesnipperde truffelcarpaccio toe, met wat olie uit het potje. Voeg de eidooier toe. Meng grondig. Breng verder op smaak. Bekleed een grote rechthoekige schaal met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Dek af en zet minsinten 6 u in de koelkast.
    3. Vorm balletjes en haal ze door de bloem, vervolgens door de opgeklopte en gekruide eieren en, ten slotte, door het paneermeel. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
    4. Dompel de kroketjes in kleine hoeveelheden in de hete frituurolie (180°C) tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak pas een nieuwe reeks kroketjes wanneer de olie weer een temperatuur van 180°C heeft bereikt.
    5. Serveer bij het aperitief. Ook super lekker als voorgerecht, met een slaatje.

    Kooktip

    Maak de kroketten liefst een dag op voorhand klaar, zo zijn ze goed stevig wanneer je ze in de olie dompelt en zullen ze niet openbarsten.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Eindejaar,Kids
    Hapjes
    • 00:00
      -01:00
    • Kaaskroketten met truffel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gruyère | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    25,93 €/kg
    €3,89
    F2020090900067860000
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,00 €/kg
    €2,25
    F2014061600197000000
  • Olie | Frituur
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011051000005740000
  • S2011101400113030000