Recept zoekresultatenKaaskroketten met truffel
Delhaize logo

Kaaskroketten met truffel

Kaaskroketten met truffel
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
24 porties
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 15 g carpaccio van zomertruffels Taste Of Inspirations
  • 130 g gemalen gruyère
  • 3,3 dl melk
  • 200 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 65 g boter
  • peper
  • een frituurbad
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 15 g carpaccio van zomertruffels Taste Of Inspirations
  • 130 g gemalen gruyère
  • 3,3 dl melk
  • 200 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 65 g boter
  • peper
  • een frituurbad

Begin met koken

: 25 min. + 5 min. kooktijd + 8u koeltijd
1
Laat de boter in een stoofpan smelten, bestuif met 100 g bloem en meng 2 min op een zacht vuurtje. Giet er geleidelijk aan en al roerend met de garde, de melk bij. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min op een zacht vuurtje inkoken. Kruid met zout en peper.
2
Haal de pan van het vuur, voeg de kaas toe en meng goed. Voeg dan de fijngesnipperde truffelcarpaccio toe, met wat olie uit het potje. Voeg de eidooier toe. Meng grondig. Breng verder op smaak. Bekleed een grote rechthoekige schaal met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Dek af en zet minsinten 6 u in de koelkast.
3
Vorm balletjes en haal ze door de bloem, vervolgens door de opgeklopte en gekruide eieren en, ten slotte, door het paneermeel. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
4
Dompel de kroketjes in kleine hoeveelheden in de hete frituurolie (180°C) tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak pas een nieuwe reeks kroketjes wanneer de olie weer een temperatuur van 180°C heeft bereikt.
5
Serveer bij het aperitief. Ook super lekker als voorgerecht, met een slaatje.
1
Laat de boter in een stoofpan smelten, bestuif met 100 g bloem en meng 2 min op een zacht vuurtje. Giet er geleidelijk aan en al roerend met de garde, de melk bij. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min op een zacht vuurtje inkoken. Kruid met zout en peper.
2
Haal de pan van het vuur, voeg de kaas toe en meng goed. Voeg dan de fijngesnipperde truffelcarpaccio toe, met wat olie uit het potje. Voeg de eidooier toe. Meng grondig. Breng verder op smaak. Bekleed een grote rechthoekige schaal met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Dek af en zet minsinten 6 u in de koelkast.
3
Vorm balletjes en haal ze door de bloem, vervolgens door de opgeklopte en gekruide eieren en, ten slotte, door het paneermeel. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
4
Dompel de kroketjes in kleine hoeveelheden in de hete frituurolie (180°C) tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak pas een nieuwe reeks kroketjes wanneer de olie weer een temperatuur van 180°C heeft bereikt.
5
Serveer bij het aperitief. Ook super lekker als voorgerecht, met een slaatje.
Nutritionele informatie
Energie: 332 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Eindejaar,Kids
Hapjes

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Truffel winter | Schil
Gaillard Truffel winter | Schil
25 gr
19
89
Gruyère | Geraspt
Delhaize Gruyère | Geraspt
150 gr
4
99
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2de tegen -50%
2
59
Olie | Frituur | Fijn
Vandemoortele Olie | Frituur | Fijn
2 l
2de tegen -50%
7
99

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    99
    Bloem | Wit brood
    Soubry Bloem | Wit brood
    2 kg
    2de tegen -40%
    3
    19
    Paneermeel
    Anco Paneermeel
    200 gr
    0
    67
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Totaal:
    €37,15