Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Delhaize logo
  • Jagersaus
    C
JagersausC

Jagersaus

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 200 g baconreepjes
  • 175 g mini witte champignons
  • 150 g diepgevroren zilveruitjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 dl rode wijn
  • 4 dl runderbouillon
  • 1 kl tomatenconcentraat
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 10 g boter
  • peper
  • zout
  • 200 g baconreepjes
  • 175 g mini witte champignons
  • 150 g diepgevroren zilveruitjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 dl rode wijn
  • 4 dl runderbouillon
  • 1 kl tomatenconcentraat
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 10 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 10 min. kooktijd
1
Bak de spekreepjes in een steelpan, met de boter en de tijm. Voeg de diepgevroren uitjes toe zodra de spekreepjes goudbruin zijn. Meng 2 min. en voeg de fijngesnipperde champignons toe. Meng 1 min., overgiet met de rode wijn en de runderfond. Voeg het tomatenconcentraat toe en breng aan de kook. Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken.
2
Voeg het express bindmiddel toe, laat 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
3
Serveer met rundvlees, gevogelte of wild.
1
Bak de spekreepjes in een steelpan, met de boter en de tijm. Voeg de diepgevroren uitjes toe zodra de spekreepjes goudbruin zijn. Meng 2 min. en voeg de fijngesnipperde champignons toe. Meng 1 min., overgiet met de rode wijn en de runderfond. Voeg het tomatenconcentraat toe en breng aan de kook. Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken.
2
Voeg het express bindmiddel toe, laat 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
3
Serveer met rundvlees, gevogelte of wild.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 104 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 1,8 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 4,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 104 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 1,8 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 4,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Gluten vrij
Eindejaar
Sauzen

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

€1,49

Casillero del Diablo Merlot Rood

Chile

Casillero del Diablo Merlot Rood

75 cl

€6,99

Tomatenconcentraat | Dubbel

Elvea

Tomatenconcentraat | Dubbel

2 x 140 gr

€2,85

Romeinse sla | Verpakt

Delhaize

Romeinse sla | Verpakt

1 st

€3,19

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Totaal:
€16,57