1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Klop de suiker en de eieren op tot een lichtgele massa.
3
Smelt de boter en de chocolade. Hak de hazelnoten grof en houd ze opzij voor de afwerking.
4
Meng de bloem, het hazelnootpoeder, het cacaopoeder en het zakje bakpoeder.
5
Schil de peren in hun geheel. Snijd het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Pocheer de peren: doe de suiker, het water, het vanillestokje met het vanillemerg en de peren in een pannetje en pocheer ze 10 min.
6
Doe alle droge ingrediënten bij het ei-suikermengsel. Meng zachtjes en voeg de gesmolten chocolade en boter toe.
7
Vet een bakblik in met boter en bestrooi met wat bloem. Giet een laagje van het deeg in het bakblik. Leg er de peren in hun geheel recht op en giet er de rest van het deeg tussen.
8
Zet in de oven en bak 50 min. Laat afkoelen, haal uit de vorm en dien op met de grofgehakte hazelnoten en bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Klop de suiker en de eieren op tot een lichtgele massa.
3
Smelt de boter en de chocolade. Hak de hazelnoten grof en houd ze opzij voor de afwerking.
4
Meng de bloem, het hazelnootpoeder, het cacaopoeder en het zakje bakpoeder.
5
Schil de peren in hun geheel. Snijd het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Pocheer de peren: doe de suiker, het water, het vanillestokje met het vanillemerg en de peren in een pannetje en pocheer ze 10 min.
6
Doe alle droge ingrediënten bij het ei-suikermengsel. Meng zachtjes en voeg de gesmolten chocolade en boter toe.
7
Vet een bakblik in met boter en bestrooi met wat bloem. Giet een laagje van het deeg in het bakblik. Leg er de peren in hun geheel recht op en giet er de rest van het deeg tussen.
8
Zet in de oven en bak 50 min. Laat afkoelen, haal uit de vorm en dien op met de grofgehakte hazelnoten en bloemsuiker.