Recept zoekresultatenAngel food cake en compote van rood fruit
Recept zoekresultatenAngel food cake en compote van rood fruit
Delhaize logo
  • Angel food cake en compote van rood fruit
    Nutri-Score C

Angel food cake en compote van rood fruit

Angel food cake en compote van rood fruitC
Makkelijk
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 130 g bloem
  • 1/4 kl zout
  • 12 eiwitten
  • 2,5 dl citroensap
  • 275 g suiker
  • 2 kl vanille-extract
  • 300 g diepgevroren rood fruit
  • 4 el rietsuiker
  • 2 dl room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 130 g bloem
  • 1/4 kl zout
  • 12 eiwitten
  • 2,5 dl citroensap
  • 275 g suiker
  • 2 kl vanille-extract
  • 300 g diepgevroren rood fruit
  • 4 el rietsuiker
  • 2 dl room
  • 1 zakje vanillesuiker

Begin met koken

: 20 min. + 30 min. in de oven
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Zeef de bloem en meng met de helft van de suiker en het zout. Klop de eiwitten met het citroensap tot stevige, glanzende sneeuw. Voeg er, al kloppend, de resterende suiker bij en klop nog 2 min. Voeg het vanille-extract toe en spatel het eiwit voorzichtig door het bloem-suikermengsel.
  3. 3
    Stort het deeg in een ronde, siliconen bakvorm.
  4. 4
    Bak de cake in de oven gedurende 30 à 35 min. Prik er even met een mes in om te kijken of hij gaar is. Als er geen deeg aan het mes kleeft, is hij klaar. Draai om op een rooster en laat hem zo een uurtje rusten alvorens uit de vorm te halen.
  5. 5
    Zet een pannetje op het vuur met het rood fruit en de rietsuiker. Breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur zachter en laat nog 10 min verder pruttelen, zodat de compote indikt.
  6. 6
    Klop de room half op met de vanillesuiker.
  7. 7
    Serveer de cake met de opgeklopte slagroom en compote van rood fruit.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Zeef de bloem en meng met de helft van de suiker en het zout. Klop de eiwitten met het citroensap tot stevige, glanzende sneeuw. Voeg er, al kloppend, de resterende suiker bij en klop nog 2 min. Voeg het vanille-extract toe en spatel het eiwit voorzichtig door het bloem-suikermengsel.
  3. 3
    Stort het deeg in een ronde, siliconen bakvorm.
  4. 4
    Bak de cake in de oven gedurende 30 à 35 min. Prik er even met een mes in om te kijken of hij gaar is. Als er geen deeg aan het mes kleeft, is hij klaar. Draai om op een rooster en laat hem zo een uurtje rusten alvorens uit de vorm te halen.
  5. 5
    Zet een pannetje op het vuur met het rood fruit en de rietsuiker. Breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur zachter en laat nog 10 min verder pruttelen, zodat de compote indikt.
  6. 6
    Klop de room half op met de vanillesuiker.
  7. 7
    Serveer de cake met de opgeklopte slagroom en compote van rood fruit.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 857; energie (kCal): 205; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 29,6; suikers (g): 23,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 411,84
Vegetarisch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Pulco Siroop | Citroen
    70 cl
    6
    45
  • Dr. oetker Bourbon | Vanilla Extract
    3 cl
    4
    55
  • Delhaize Bosvruchten
    2 × 250 gr
    • Diepvriesproduct
    2
    69
  • Delhaize Rietsuiker | Fairtrade
    500 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    69
  • Inex Room 40%
    20 cl
    2de tegen -50%
    2
    09
  • Delhaize Suiker | Gevanillineerd
    10 x 8 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    41
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39

Totaal:

€22,56