Recept zoekresultatenHoevekip in de oven
Delhaize logo
  • Hoevekip in de oven
Hoevekip in de oven

Hoevekip in de oven

Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 hoevekip van de Landes (± 1,4 kg)
  • 400 g krielaardappelen
  • 6 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 el kippenkruiden
  • peper
  • 1 hoevekip van de Landes (± 1,4 kg)
  • 400 g krielaardappelen
  • 6 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 el kippenkruiden
  • peper

Begin met koken

: 10 min. + 1 uur baktijd
1
Verwarm de oven op 190°C.
2
Leg de kip in een ovenschaal en stop in de holte van de kip 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn. Plet de teentjes look en schik ze met de 6 sjalotten, de krielaardappelen en de takjes tijm rondom de kip.
3
Strooi de kippenkruiden en de blokjes boter over de kip en kruid met peper en zout.
4
Braad de kip 45 minuten in de oven, arroseer regelmatig met de jus.
5
Schik kleine trosjes tomaten rond de kip en laat alles nog 15 minuten verder garen.
6
De gebraden kip versnijden doe je zo: maak met een scherp mes een snede bij het schar-nierpunt van de bil en snijd in 2. Maak de vleugels voorzichtig los van de kip. Snijd naast het kraakbeen in het midden van de borst tot je niet meer verder kunt en snijd de filets los. Herhaal dit voor de andere zijde.
1
Verwarm de oven op 190°C.
2
Leg de kip in een ovenschaal en stop in de holte van de kip 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn. Plet de teentjes look en schik ze met de 6 sjalotten, de krielaardappelen en de takjes tijm rondom de kip.
3
Strooi de kippenkruiden en de blokjes boter over de kip en kruid met peper en zout.
4
Braad de kip 45 minuten in de oven, arroseer regelmatig met de jus.
5
Schik kleine trosjes tomaten rond de kip en laat alles nog 15 minuten verder garen.
6
De gebraden kip versnijden doe je zo: maak met een scherp mes een snede bij het schar-nierpunt van de bil en snijd in 2. Maak de vleugels voorzichtig los van de kip. Snijd naast het kraakbeen in het midden van de borst tot je niet meer verder kunt en snijd de filets los. Herhaal dit voor de andere zijde.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Kids,Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kip | Heel

Delhaize

Kip | Heel

1,15 kg

€7,49

Minikrieltjes | Bistro

Delhaize

Minikrieltjes | Bistro

425 gr

€1,25

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Kerstomaat | Mix

Delhaize

Kerstomaat | Mix

250 gr

€2,59

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€25,23