Recept zoekresultatenHoevekip in de oven
Delhaize logo
  • Hoevekip in de oven

Hoevekip in de oven

Hoevekip in de oven
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 hoevekip van de Landes (± 1,4 kg)
  • 400 g krielaardappelen
  • 6 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 el kippenkruiden
  • peper
  • 1 hoevekip van de Landes (± 1,4 kg)
  • 400 g krielaardappelen
  • 6 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 el kippenkruiden
  • peper

Begin met koken

: 10 min. + 1 uur baktijd
1
Verwarm de oven op 190°C.
2
Leg de kip in een ovenschaal en stop in de holte van de kip 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn. Plet de teentjes look en schik ze met de 6 sjalotten, de krielaardappelen en de takjes tijm rondom de kip.
3
Strooi de kippenkruiden en de blokjes boter over de kip en kruid met peper en zout.
4
Braad de kip 45 minuten in de oven, arroseer regelmatig met de jus.
5
Schik kleine trosjes tomaten rond de kip en laat alles nog 15 minuten verder garen.
6
De gebraden kip versnijden doe je zo: maak met een scherp mes een snede bij het schar-nierpunt van de bil en snijd in 2. Maak de vleugels voorzichtig los van de kip. Snijd naast het kraakbeen in het midden van de borst tot je niet meer verder kunt en snijd de filets los. Herhaal dit voor de andere zijde.
1
Verwarm de oven op 190°C.
2
Leg de kip in een ovenschaal en stop in de holte van de kip 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn. Plet de teentjes look en schik ze met de 6 sjalotten, de krielaardappelen en de takjes tijm rondom de kip.
3
Strooi de kippenkruiden en de blokjes boter over de kip en kruid met peper en zout.
4
Braad de kip 45 minuten in de oven, arroseer regelmatig met de jus.
5
Schik kleine trosjes tomaten rond de kip en laat alles nog 15 minuten verder garen.
6
De gebraden kip versnijden doe je zo: maak met een scherp mes een snede bij het schar-nierpunt van de bil en snijd in 2. Maak de vleugels voorzichtig los van de kip. Snijd naast het kraakbeen in het midden van de borst tot je niet meer verder kunt en snijd de filets los. Herhaal dit voor de andere zijde.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Kids,Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kip | Heel
Delhaize Kip | Heel
1,15 kg
7
49
Minikrieltjes | Bistro
Delhaize Minikrieltjes | Bistro
425 gr
1
25
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
3 voor €5
1
99
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Tijmblaadjes
Delhaize Tijmblaadjes
20 gr
2
05
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Laurierblaadjes
Delhaize Laurierblaadjes
15 gr
1
35
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29

Reeds in je keuken

Verse look
Delhaize Verse look
2 × 140 gr
2
29
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
45 gr
1
29
Totaal:
€21,45