Recept zoekresultatenHindebrochettes met pastinaak en spek, peren- en veenbessencompote
Delhaize logo
  • Hindebrochettes met pastinaak en spek, peren- en veenbessencompote
    A

Hindebrochettes met pastinaak en spek, peren- en veenbessencompote

Hindebrochettes met pastinaak en spek, peren- en veenbessencompoteA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g hindefiletgebraad
  • 4 grote pastinaken
  • 1 snede ontbijtspek
  • 10 cl rode wijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • zout
  • peper
  • 200 g verse veenbessen
  • 2 stevige Conférenceperen
  • 120 g fijne suiker
  • 1/2 kl speculooskruiden
  • 500 g hindefiletgebraad
  • 4 grote pastinaken
  • 1 snede ontbijtspek
  • 10 cl rode wijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • zout
  • peper
  • 200 g verse veenbessen
  • 2 stevige Conférenceperen
  • 120 g fijne suiker
  • 1/2 kl speculooskruiden

Begin met koken

1
Meng 2 lepels olijfolie, wijn, gehakte rozemarijn, peper en zout in een schotel. Voeg het in blokjes gesneden hindegebraad eraan toe en meng goed. Dek af en laat rusten op kamertemperatuur.
2
Schil de pastinaken en snijd ze in schijven. Stoom ze 8 minuten. Laat ze afkoelen op een bord.
3
Schil de peren en snijd ze in grote stukken. Doe ze in een steelpan met de veenbessen, 10 cl water, suiker en speculaaskruiden. Breng zachtjes aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes stoven op een zacht vuurtje.
4
Rol ieder stukje pastinaak in een half schijfje spek. Maak de brochettes door afwisselend stukken pastinaak en hinde op de stokjes te steken.
5
Overgiet ze met olijfolie en bak ze aan alle kanten op een hoog vuur; kruid met peper. Serveer met de compote en mini-rösti's.
1
Meng 2 lepels olijfolie, wijn, gehakte rozemarijn, peper en zout in een schotel. Voeg het in blokjes gesneden hindegebraad eraan toe en meng goed. Dek af en laat rusten op kamertemperatuur.
2
Schil de pastinaken en snijd ze in schijven. Stoom ze 8 minuten. Laat ze afkoelen op een bord.
3
Schil de peren en snijd ze in grote stukken. Doe ze in een steelpan met de veenbessen, 10 cl water, suiker en speculaaskruiden. Breng zachtjes aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes stoven op een zacht vuurtje.
4
Rol ieder stukje pastinaak in een half schijfje spek. Maak de brochettes door afwisselend stukken pastinaak en hinde op de stokjes te steken.
5
Overgiet ze met olijfolie en bak ze aan alle kanten op een hoog vuur; kruid met peper. Serveer met de compote en mini-rösti's.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 490; energie (kCal): 117; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 8,8; vezels (g): 3; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 769,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 490; energie (kCal): 117; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 8,8; vezels (g): 3; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 769,04
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Doe
500 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Peren | Conférence | Verpakt | Bio
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
2 × 300 gr
2
19
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
100 gr
2
25
Montinho Sao Miguel Rood
Montinho Sao Miguel Montinho Sao Miguel Rood
75 cl
€2.99
2
99
€4,99
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Peper | Groen
Delhaize Peper | Groen
30 gr
2
35
Veenbessen | Naturel | Bokaal
Taste of Inspirations Veenbessen | Naturel | Bokaal
25 cl
2
49
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Speculoos | Sinterklaas | 18cm
Delhaize Speculoos | Sinterklaas | 18cm
100 gr
0
79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge| Grieks
Delhaize Olijfolie | Extra vierge| Grieks
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
89
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€23,19