Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Recept zoekresultatenLuikse salade met makreelfilets
Delhaize logo
  • Luikse salade met makreelfilets
    A

Luikse salade met makreelfilets

Luikse salade met makreelfiletsA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g makreelfilets
  • 800 g grenaille-aardappelen
  • 500 g boontjes
  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • 5 el azijn op oude wijze
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • zout
  • peper
  • 500 g makreelfilets
  • 800 g grenaille-aardappelen
  • 500 g boontjes
  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • 5 el azijn op oude wijze
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • zout
  • peper

Begin met koken

  • Laat de aardappelen in de schil en de boontjes koken op de door u gekozen manier (met stoom of in kokend water) en zorg dat ze nog wat stevig blijven.
  • Laat tegelijkertijd de makreelfilets in een grote sauteerpan met 2 soeplepels olie aan beide zijden goudbruin bakken. Kruid en leg ze op een bord dat je warm houdt.
  • Voeg de gehakte ajuin en 2 soeplepels olie toe in de sauteerpan; laat 2 minuten bakken op een goed vuurtje, voeg dan de in twee gesneden aardappelen en de boontjes toe. Laat nog 2 minuten bakken en kruid.
  • Verdeel de sla over de borden en leg de makreelfilets erbovenop. Giet de azijn in de sauteerpan en laat eventjes inkoken op een heet vuur. Giet op de salade, bestrooi met peterselie en dien onmiddellijk op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 486; energie (kCal): 116; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 538,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 486; energie (kCal): 116; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 538,36
Belgisch
Gluten vrij
Lente
Hoofdgerecht