Delhaize logo
  • Groentequiche
    C

Groentequiche

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Picknick
Lunch
GroentequicheC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren
  • 1 broccoli
  • 150 g spinazie
  • 150 g witte champignons
  • 80 g diepgevroren erwtjes
  • 1 sjalot
  • 1 plak bladerdeeg
  • 2 dl lichte room
  • 100 g gemalen gruyère
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Mix kaliber | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,47 €/st
    €2,79
    F1993101900107900000
  • Broccoli
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,23 €/kg
    €1,29
    F2013100800316100000
  • Spinazie | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    11,97 €/kg
    €3,59
    F2018122600028460000
  • Champignons | Wit
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    5,56 €/kg
    €1,39
    F2015021100304010000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de champignons en de sjalot fijn. Fruit ze 10 min. op een matig vuurtje in een sauteerpan met de olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat ze al roerend slinken. Kruid met peper en zout.
    2. Verdeel intussen de broccoli in roosjes, kook ze 5 min. in kokend gezouten water en laat ze goed uitlekken.
    3. Meng de eieren met de room, de nootmuskaat, peper en zout. Voeg de geraspte gruyère, de erwtjes en de gekookte groenten toe.
    4. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg, verdeel er de groentebereiding egaal over en schuif 30 min. in de oven.
    5. Dien warm of koud op en geef er een slaatje bij.

    Tip: Liggen er nog wat groenterestjes in de koelkast? Gooi ze niet weg, maar recycleer ze in een quiche. Je hebt +- 700 g nodig, naar keuze: wortelen, courgettes, prei, sperziebonen, witloof ...

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Vegetarisch
    Picknick
    Lunch
    • Groentequiche
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Mix kaliber | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,47 €/st
    €2,79
    F1993101900107900000
  • Broccoli
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,23 €/kg
    €1,29
    F2013100800316100000
  • Spinazie | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    11,97 €/kg
    €3,59
    F2018122600028460000
  • Champignons | Wit
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    5,56 €/kg
    €1,39
    F2015021100304010000