Recept zoekresultatenGriekse pastasalade met komkommerdressing
Recept zoekresultatenGriekse pastasalade met komkommerdressing
Delhaize logo
  • Griekse pastasalade met komkommerdressing
    Nutri-Score C

Griekse pastasalade met komkommerdressing

door Line Couvreur
Griekse pastasalade met komkommerdressingC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 130 g Kalamon olijven
  • 180 g halfgedroogde kerstomaten
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 400 g Griekse pasta
  • 200 g feta
  • 3 el rode wijnazijn
  • 220 g hele rode paprika’s in bokaal
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 130 g Kalamon olijven
  • 180 g halfgedroogde kerstomaten
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 400 g Griekse pasta
  • 200 g feta
  • 3 el rode wijnazijn
  • 220 g hele rode paprika’s in bokaal
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
  1. 1
    Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. 2
    Snijd de rode ui met de mandoline in fijne plakjes. Mix1/3 van de ui, de komkommer in blokjes, de olie, de azijn en zout in de beker van de hakmolen of de mixer fijn.
  3. 3
    Snijd de olijven in 2. Laat de kerstomaten en de paprika’s uitlekken. Snijd de paprika’s in stukken, de feta in blokjes en hak de peterselie grof.
  4. 4
    Meng alle ingrediënten (vergeet de rode ui niet!) met de uitgelekte pasta (spoel ze naar eigen smaak eventueel eerst onder koud water). Roer er de vinaigrette onder (hoeveelheid naar keuze) en breng verder op smaak. Serveer en zet de rest van de vinaigrette apart op tafel.
  1. 1
    Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. 2
    Snijd de rode ui met de mandoline in fijne plakjes. Mix1/3 van de ui, de komkommer in blokjes, de olie, de azijn en zout in de beker van de hakmolen of de mixer fijn.
  3. 3
    Snijd de olijven in 2. Laat de kerstomaten en de paprika’s uitlekken. Snijd de paprika’s in stukken, de feta in blokjes en hak de peterselie grof.
  4. 4
    Meng alle ingrediënten (vergeet de rode ui niet!) met de uitgelekte pasta (spoel ze naar eigen smaak eventueel eerst onder koud water). Roer er de vinaigrette onder (hoeveelheid naar keuze) en breng verder op smaak. Serveer en zet de rest van de vinaigrette apart op tafel.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 173 kcal - Vetten: 9,6 g - Koolhydraten: 15,1 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 5,7 g
Grieks
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Komkommer
    1 st
    0
    99
  • Delhaize Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1
    69
  • Delhaize Olijven | Kalamata | Zonder pit
    130 gr
    2
    49
  • Delhaize Kerstomaten | Rood
    250 gr
    3 voor €5
    1
    99
  • Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
  • Stella Pasta | Grieks | Kritharaki
    500 gr
    1
    45
  • * Original | Greek Feta
    200 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    59
  • Delhaize Paprika | Rood
    220 gr
    2
    79
  • Reeds in je keuken

  • Filippo Berio Olijfolie | Extra vierge
    50 cl
    8
    99
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35

Totaal:

€15,48