OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenRavioli met burrata en butternut
Recept zoekresultatenRavioli met burrata en butternut
Delhaize logo
  • Ravioli met burrata en butternut
    Nutri-Score C

Ravioli met burrata en butternut

Ravioli met burrata en butternutC
Moeilijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 2 sjalotten
  • 50 g zwarte olijven
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 8 blaadjes salie
  • 3 burrata di bufala (125 g/stuk)
  • 100 g parmigiano
  • 2 dl room
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 kl honing
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 3 eidooiers (voor het raviolideeg)
  • 300 g volkorenbloem (voor het raviolideeg)
  • 3 cl olijfolie (voor het raviolideeg)
  • 1/2 kl zout (voor het raviolideeg)
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 2 sjalotten
  • 50 g zwarte olijven
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 8 blaadjes salie
  • 3 burrata di bufala (125 g/stuk)
  • 100 g parmigiano
  • 2 dl room
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 kl honing
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 3 eidooiers (voor het raviolideeg)
  • 300 g volkorenbloem (voor het raviolideeg)
  • 3 cl olijfolie (voor het raviolideeg)

Begin met koken

: 1 u. 30 min.
1
Maak het raviolideeg: doe de bloem en het zout in een slakom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de eidooiers, 1 dl water en de olie in. Meng en kneed tot een elastisch, niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Schil de butternut. Snijd 4 schijfjes van 1,5 cm dikte in het rechte deel en houd ze apart. Snijd de rest van de butternut in grote stukken, dompel ze in een steelpan met gezouten kokend water. Kook ze 20 min. en giet ze af.
3
Fruit de fijngesnipperde sjalotjes gedurende 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de helft van de olijfolie. Besprenkel met de witte wijn, voeg de salieblaadjes toe en laat op een matig vuurtje volledig inkoken. Kruid met peper en zout.
4
Verdeel het raviolideeg in worsten. Haal ze enkele keren door een pastamachine, tot je lange, heel fijne stroken deeg hebt. Snijd er met een uitsteekring 12 cirkels van 12 cm diameter uit. Beleg telkens de helft van een deegcirkel (je moet ze nadien in 2 plooien) met ¼ burratabol, een beetje fijngesnipperde sjalot, een beetje gehakte peterselie, enkele druppels honing, peper en zout. Bevochtig de randen van de deegcirkels en plooi ze in 2. Druk ze rondom aan om ze goed te hechten. Laat 15 min. in de koelkast rusten.
5
Snijd de 4 butternutschijfjes in heel kleine blokjes en bak ze 5 min. goudbruin, in een braadpan met de rest van de olijfolie.
6
Haal de salie uit de braadpan. Mix de rest van de sjalotjes met de uitgelekte gekookte stukken butternut en de room fijn in de blender. Breng verder op smaak.
7
Verwarm 2 kookpotten water om niet te veel ravioli tegelijk te koken. Houd het water net onder het kookpunt en dompel er de ravioli voorzichtig in. Kook ze 3 à 4 min. Verdeel de opgewarmde saus over warme borden. Haal de ravioli met een schuimspaan uit het water om ze te laten uitlekken en schik ze op de borden.
8
Voeg de butternutblokjes toe, peterselieblaadjes en olijven in kleine stukken. Bestrooi met geraspte parmigiano en serveer. Zet de rest van de parmigiano apart op tafel.
1
Maak het raviolideeg: doe de bloem en het zout in een slakom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de eidooiers, 1 dl water en de olie in. Meng en kneed tot een elastisch, niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Schil de butternut. Snijd 4 schijfjes van 1,5 cm dikte in het rechte deel en houd ze apart. Snijd de rest van de butternut in grote stukken, dompel ze in een steelpan met gezouten kokend water. Kook ze 20 min. en giet ze af.
3
Fruit de fijngesnipperde sjalotjes gedurende 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de helft van de olijfolie. Besprenkel met de witte wijn, voeg de salieblaadjes toe en laat op een matig vuurtje volledig inkoken. Kruid met peper en zout.
4
Verdeel het raviolideeg in worsten. Haal ze enkele keren door een pastamachine, tot je lange, heel fijne stroken deeg hebt. Snijd er met een uitsteekring 12 cirkels van 12 cm diameter uit. Beleg telkens de helft van een deegcirkel (je moet ze nadien in 2 plooien) met ¼ burratabol, een beetje fijngesnipperde sjalot, een beetje gehakte peterselie, enkele druppels honing, peper en zout. Bevochtig de randen van de deegcirkels en plooi ze in 2. Druk ze rondom aan om ze goed te hechten. Laat 15 min. in de koelkast rusten.
5
Snijd de 4 butternutschijfjes in heel kleine blokjes en bak ze 5 min. goudbruin, in een braadpan met de rest van de olijfolie.
6
Haal de salie uit de braadpan. Mix de rest van de sjalotjes met de uitgelekte gekookte stukken butternut en de room fijn in de blender. Breng verder op smaak.
7
Verwarm 2 kookpotten water om niet te veel ravioli tegelijk te koken. Houd het water net onder het kookpunt en dompel er de ravioli voorzichtig in. Kook ze 3 à 4 min. Verdeel de opgewarmde saus over warme borden. Haal de ravioli met een schuimspaan uit het water om ze te laten uitlekken en schik ze op de borden.
8
Voeg de butternutblokjes toe, peterselieblaadjes en olijven in kleine stukken. Bestrooi met geraspte parmigiano en serveer. Zet de rest van de parmigiano apart op tafel.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 175 kcal – Vetten: 10,9 g – Koolhydraten: 11,2 g - Vezels: 1 g – Eiwitten: 5,6 g
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Galbani Mozzarella | Burrata
150 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
5 × 450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
05
Zwarte olijf
Delhaize Zwarte olijf
130 gr
2
99
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
2
95
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
6 gr
1
75
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Bergerac Sec
Delhaize Bergerac Sec
25 cl
1
99
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
1
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
6
35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29
Totaal:
€35,15