Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Delhaize logo
  • Gelakte kip
    B
Gelakte kipB

Gelakte kip

Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 scharrelkip
  • 4 cm gember
  • 1 citroen (het sap)
  • 4 el sojasaus
  • 1,5 dl honing
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el 5-kruidenmix
  • 2 el arachideolie
  • 1 scharrelkip
  • 4 cm gember
  • 1 citroen (het sap)
  • 4 el sojasaus
  • 1,5 dl honing
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el 5-kruidenmix
  • 2 el arachideolie

Begin met koken

: 15 min + 4 u marineertijd + 1u15 gaartijd
1
Zet een grote pan op het vuur met de olie en schroei de kip erin dicht. Haal de kip uit de pan, laat even afkoelen en dep daarna droog met een keukenpapiertje. Blus de pan met de sojasaus en laat tot de helft inkoken. Doe de honing erbij en giet er de rijstazijn en het citroensap bij. Schil en rasp de gember en voeg samen met de 5-kruidenmix toe. Je hebt nu een lekkere marinade. Bestrijk de kip ermee en laat minstens 4 u marineren in de koelkast. Tip voor de echte planners: laat de kip zo’n 48 u marineren. Dan zitten de smaken er nóg beter in.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Schik de kip in een ovenschaal en laat zo’n 15 min in de voorverwarmde oven bakken. Verlaag dan de temperatuur naar 170°C en gaar verder voor 1 u. Arroseer elke 10 min met de marinade.
4
Haal de gelakte kip uit de oven en serveer meteen.
1
Zet een grote pan op het vuur met de olie en schroei de kip erin dicht. Haal de kip uit de pan, laat even afkoelen en dep daarna droog met een keukenpapiertje. Blus de pan met de sojasaus en laat tot de helft inkoken. Doe de honing erbij en giet er de rijstazijn en het citroensap bij. Schil en rasp de gember en voeg samen met de 5-kruidenmix toe. Je hebt nu een lekkere marinade. Bestrijk de kip ermee en laat minstens 4 u marineren in de koelkast. Tip voor de echte planners: laat de kip zo’n 48 u marineren. Dan zitten de smaken er nóg beter in.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Schik de kip in een ovenschaal en laat zo’n 15 min in de voorverwarmde oven bakken. Verlaag dan de temperatuur naar 170°C en gaar verder voor 1 u. Arroseer elke 10 min met de marinade.
4
Haal de gelakte kip uit de oven en serveer meteen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 649; energie (kCal): 154; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 14,8; suikers (g): 13,7; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 18; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 416,57
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 649; energie (kCal): 154; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 14,8; suikers (g): 13,7; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 18; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 416,57
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kip | Heel

Delhaize

Kip | Heel

1,15 kg

€7,49

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Honing | Berg

Delhaize

Honing | Berg

250 gr

€3,49

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Reeds in je keuken

Arachideolie

Vandemoortele

Arachideolie

1 l

€7,35

Totaal:
€23,39

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.