Recept zoekresultatenGekaramelliseerde taart met sinaasappel
Recept zoekresultatenGekaramelliseerde taart met sinaasappel
Delhaize logo
  • Gekaramelliseerde taart met sinaasappel
    Nutri-Score D

Gekaramelliseerde taart met sinaasappel

Gekaramelliseerde taart met sinaasappelD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 eigeel
  • 200 g bloem
  • 80 g rietsuiker
  • 50 g amandelpoeder
  • 125 g boter
  • 4 eieren
  • 2 eigelen (voor de sinaasappelcrème)
  • 6 sinaasappels, sap en zeste
  • 2 dl room
  • 75 g rietsuiker (voor de sinaasappelcrème)
  • 10 g rietsuiker om te karamelliseren (voor de sinaasappelcrème)
  • 2 el maïszetmeel
  • 50 g gezouten boter
  • 1 eigeel
  • 200 g bloem
  • 80 g rietsuiker
  • 50 g amandelpoeder
  • 125 g boter
  • 4 eieren
  • 2 eigelen (voor de sinaasappelcrème)
  • 6 sinaasappels, sap en zeste
  • 2 dl room
  • 75 g rietsuiker (voor de sinaasappelcrème)
  • 10 g rietsuiker om te karamelliseren (voor de sinaasappelcrème)
  • 2 el maïszetmeel
  • 50 g gezouten boter

Begin met koken

: 35 min. + 3 u rusttijd + 20 min. baktijd
1
Maak het deeg: meng de bloem, het amandelpoeder, de boterblokjes en de suiker samen tot je een textuur hebt die op zand lijkt. Voeg het eigeel toe en maak er een homogene deegbal van. Verpak die in vershoudfolie en laat 2 u rusten in de koelkast.
2
Maak de sinaasappelcrème: kook het sap en de zeste van de sinaasappelen. Klop alle eieren op met het maiszetmeel en de suiker. Voeg het warme sinaasappelsap al kloppend toe en vervolgens ook de room.
3
Zet het mengsel op het vuur en breng 10 sec aan de kook. Blijf kloppen tot je de consistentie van een crème anglaise verkrijgt. Voeg de blokjes boter een voor een toe terwijl je zachtjes roert. Doe dit tot je een glad en blinkend mengsel bekomt. Zet 1 u in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit over een taartvorm met een diameter van 28 cm (voor 8 porties). Bak ± 15 min. mooi goudbruin. Laat de bodem volledig afkoelen.
5
Vul de bodem met de sinaasappelcrème en zet 5 min in de diepvriezer. Haal de taart eruit en strooi een fijn laagje rietsuiker op het oppervlak van de taart. Karamelliseer met een gasbrander.
1
Maak het deeg: meng de bloem, het amandelpoeder, de boterblokjes en de suiker samen tot je een textuur hebt die op zand lijkt. Voeg het eigeel toe en maak er een homogene deegbal van. Verpak die in vershoudfolie en laat 2 u rusten in de koelkast.
2
Maak de sinaasappelcrème: kook het sap en de zeste van de sinaasappelen. Klop alle eieren op met het maiszetmeel en de suiker. Voeg het warme sinaasappelsap al kloppend toe en vervolgens ook de room.
3
Zet het mengsel op het vuur en breng 10 sec aan de kook. Blijf kloppen tot je de consistentie van een crème anglaise verkrijgt. Voeg de blokjes boter een voor een toe terwijl je zachtjes roert. Doe dit tot je een glad en blinkend mengsel bekomt. Zet 1 u in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit over een taartvorm met een diameter van 28 cm (voor 8 porties). Bak ± 15 min. mooi goudbruin. Laat de bodem volledig afkoelen.
5
Vul de bodem met de sinaasappelcrème en zet 5 min in de diepvriezer. Haal de taart eruit en strooi een fijn laagje rietsuiker op het oppervlak van de taart. Karamelliseer met een gasbrander.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1199; energie (kCal): 288; vetten (g): 18,6; verzadigde vetten (g): 9,8; koolhydraten (g): 24,6; suikers (g): 13,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 546,62
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Rietsuiker | Ruw
Tienen-Tirlemont Rietsuiker | Ruw
650 gr
3
89
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
5
29
Persappelsienen | Net
Delhaize Persappelsienen | Net
3 kg
4
99
Gezouten boter | La Motte
Président Gezouten boter | La Motte
250 gr
4
79

Reeds in je keuken

Bloem | Vloeiend
Delhaize Bloem | Vloeiend
1 kg
0
99
Zachte boter | La Motte
Président Zachte boter | La Motte
250 gr
4
79
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
22,5 cl
3
39
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Totaal:
€20,95