Delhaize logo
  • Sneeuwvlokken
    E

Sneeuwvlokken

SneeuwvlokkenE
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 1 ei
  • 375 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 200 g rietsuiker
  • 230 g zachte gezouten boter
  • 1 eiwit
  • 2 kl citroensap
  • 300 g bloemsuiker
  • spuitzak
  • bakpapier
  • 1 ei
  • 375 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 200 g rietsuiker
  • 230 g zachte gezouten boter
  • 1 eiwit
  • 2 kl citroensap
  • 300 g bloemsuiker
  • spuitzak
  • bakpapier

Begin met koken

30 min. + 10 min. baktijd + 2 u rusttijd
1
Bewerk de malse boter en de suiker in de keukenrobot tot een homogene massa. Voeg het ei toe, klop opnieuw en voeg dan de bloem en het bakpoeder toe. Meng het deeg kort verder. Voeg bloem toe indien het mengsel te kleverig is.
2
Vorm een platte deegbol, wikkel er vershoudfolie rond en laat 2 u in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit met een deegrol en gebruik uitsteekringen met verschillende diameters om er cirkels uit te snijden. Schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat 5 min. op een koele plaats rusten.
5
Bak de zandkoekjes 10 min. in de oven. Schik ze, wanneer ze lauw zijn, op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
6
Maak het glazuur: klop het eiwit samen met het citroensap in een slakom of in de kom van de keukenrobot op. Meng tot een glad, glanzend en niet te vloeibaar glazuur.
7
Bestrijk de zandkoekjes met een laagje glazuur en laat drogen. Giet de rest van het glazuur in een spuitzak en snijd er een klein puntje vanaf zodat je fijne streepjes 
1
Bewerk de malse boter en de suiker in de keukenrobot tot een homogene massa. Voeg het ei toe, klop opnieuw en voeg dan de bloem en het bakpoeder toe. Meng het deeg kort verder. Voeg bloem toe indien het mengsel te kleverig is.
2
Vorm een platte deegbol, wikkel er vershoudfolie rond en laat 2 u in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit met een deegrol en gebruik uitsteekringen met verschillende diameters om er cirkels uit te snijden. Schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat 5 min. op een koele plaats rusten.
5
Bak de zandkoekjes 10 min. in de oven. Schik ze, wanneer ze lauw zijn, op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
6
Maak het glazuur: klop het eiwit samen met het citroensap in een slakom of in de kom van de keukenrobot op. Meng tot een glad, glanzend en niet te vloeibaar glazuur.
7
Bestrijk de zandkoekjes met een laagje glazuur en laat drogen. Giet de rest van het glazuur in een spuitzak en snijd er een klein puntje vanaf zodat je fijne streepjes 
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1772; energie (kCal): 424; vetten (g): 16,7; verzadigde vetten (g): 10,5; koolhydraten (g): 63,6; suikers (g): 41,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 509,22
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1772; energie (kCal): 424; vetten (g): 16,7; verzadigde vetten (g): 10,5; koolhydraten (g): 63,6; suikers (g): 41,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 509,22
Kids,Moederdag
Dessert
Dessert

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
89
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Boter | Guérande zout
Paysan Breton Boter | Guérande zout
250 gr
2de tegen -50%
4
85
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
2 × 250 gr
0
79
Spuitzak
Delhaize Spuitzak
1 st
5
59

Reeds in je keuken

Bloem | Wit brood
Soubry Bloem | Wit brood
2 kg
2de tegen -40%
3
19
Bakvellen | Anti-Slip | 16st
Toppits Bakvellen | Anti-Slip | 16st
16 st
2de tegen -40%
3
39
Totaal:
€19,44