Gekarameliseerde kip met citrusvruchten en rood pepertjePT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h32/hde/9173259419678.jpg2 el sojasausFleur de sel1 el honing4 kippenwitten1 limoen1 biosinaasappelPeper van de molen1 zacht rood pepertje
Snij het kippenwit in kleine stukjes, nadat je eerst de eventuele vetreepjes hebt verwijderd.
Rasp de schil van de sinaasappel en bewaar een eetlepel van de schil. Pers de vrucht uit en giet het sap in een wok. Doe hetzelfde met de limoen.
Doe de honing en de sojasaus bij het vruchtensap. Meng zorgvuldig en doe er de stukjes kip bij.
Laat op fel vuur bakken totdat de kip karameliseert. Doe er op het laatste moment het heel fijn gehakte pepertje bij en kruid bij met peper en zout.
Serveer heel warm met basmatirijst en geroerbakte wokgroenten (gesneden en panklaar uit een zakje).
Kooktip
Voor de afwisseling kan je de sinaasappel en de limoen vervangen door pompelmoes. Het is alleszins belangrijk dat je het pepertje pas op het laatste moment toevoegt, zodat het niet in de saus weekt en deze te pikant zou maken.
De "plus" op voedingsgebied: Minder dan 3 g lipiden in totaal en 1 g verzadigde vetzuren: het bewijs dat je een heerlijk sappige kipfilet in een lekkere, magere saus kan bereiden. De maag zal nog beter werken door de zure vruchten.