OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenHummus met butternut, kurkuma en gember
Recept zoekresultatenHummus met butternut, kurkuma en gember
Delhaize logo
  • Hummus met butternut, kurkuma en gember
    A

Hummus met butternut, kurkuma en gember

door Line Couvreur
Hummus met butternut, kurkuma en gemberA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 250 g butternutpompoen
  • 350 g kikkererwten (bokaal)
  • 3 cm gember
  • 1 citroen
  • 5 takjes koriander
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el bruin lijnzaad
  • 100 g tahini
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl kurkuma
  • 2 snufjes chilipoeder
  • zout
  • 1 dl koud water
  • 250 g butternutpompoen
  • 350 g kikkererwten (bokaal)
  • 3 cm gember
  • 1 citroen
  • 5 takjes koriander
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el bruin lijnzaad
  • 100 g tahini
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl kurkuma
  • 2 snufjes chilipoeder
  • zout
  • 1 dl koud water

Begin met koken

: 20 min.
1
Laat de kikkererwten uitlekken en dompel ze in een kookpot kokend water. Kook ze 5 min., giet ze af en laat ze in koud water weken om ze nadien gemakkelijk te kunnen pellen.
2
Snijd de butternut in kleine blokjes en fruit ze 5 min., in een braadpan met de helft van de olijfolie. Doe ze in de beker van de mixer, samen met de gepelde kikkererwten, de tahini, het sap van de citroen, de kurkuma, zout en chili naar eigen smaak. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp boven de beker. Giet er nog koud water bij en mix tot een homogene hummus.
3
Gril de sesamzaadjes, de bruine lijnzaadjes en 1 snufje chilipoeder gedurende 2 à 3 min. zonder toevoeging van vetstof in een hete braadpan, tot ze mooi kleuren.
4
Dresseer de hummus en werk af met de koriander, de zaadjes en een scheutje olijfolie. Serveer bij het aperitief, met geroosterd naanbrood. Ook super als beleg op sandwiches, bij een slaatje, in samosa’s ...
1
Laat de kikkererwten uitlekken en dompel ze in een kookpot kokend water. Kook ze 5 min., giet ze af en laat ze in koud water weken om ze nadien gemakkelijk te kunnen pellen.
2
Snijd de butternut in kleine blokjes en fruit ze 5 min., in een braadpan met de helft van de olijfolie. Doe ze in de beker van de mixer, samen met de gepelde kikkererwten, de tahini, het sap van de citroen, de kurkuma, zout en chili naar eigen smaak. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp boven de beker. Giet er nog koud water bij en mix tot een homogene hummus.
3
Gril de sesamzaadjes, de bruine lijnzaadjes en 1 snufje chilipoeder gedurende 2 à 3 min. zonder toevoeging van vetstof in een hete braadpan, tot ze mooi kleuren.
4
Dresseer de hummus en werk af met de koriander, de zaadjes en een scheutje olijfolie. Serveer bij het aperitief, met geroosterd naanbrood. Ook super als beleg op sandwiches, bij een slaatje, in samosa’s ...
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 198 kcal - Vetten: 13,5 g - Koolhydraten: 9,4 g - Vezels: 4,6 g - Eiwitten: 5,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 198 kcal - Vetten: 13,5 g - Koolhydraten: 9,4 g - Vezels: 4,6 g - Eiwitten: 5,8 g
Orientaals
Vegetarisch
Herfst
Hapjes

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Tahini
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Kikkererwten
Bonduelle Kikkererwten
2 × 310 gr
2
45
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
3
35
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
4
25
Lijnzaadmix | Chia | Sesam | Bio
RAW Organic Food Lijnzaadmix | Chia | Sesam | Bio
250 gr
Bio
    3
    05
    Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    35 gr
    3
    55
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Spa Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    4
    45

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    6
    35
    Totaal:
    €30,79