Recept zoekresultatenGebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie
Delhaize logo
  • Gebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie

Gebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Lunch
Gebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje waterkers
  • 4 sint-jakobsnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl olijfolie
  • 6 aardperen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 50 g boter
  • 4 sneetjes lomo iberico
  • 4 truffelsnippers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Waterkers
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    120 gr
    17,42 €/kg
    €2,09
    F2018111500026790000
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Sint-Jacobsvruchten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005090800295280000
  • Reeds in je keuken
  • S2009121508000510000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 1u 30 min in de oven

    1. Verwarm de oven voor op 90°C. Bedek de bakplaat met een vel bakpapier en schik de sneetjes lomo iberico erop. Laat de sneetjes drogen in de oven gedurende 1,5 uur zodat je een krokantje van lomo iberico krijgt.
    2. Spoel de waterkers en houd 4 takjes apart voor de afwerking. Mix de rest van de waterkers samen met een teentje knoflook, peper, zout en 2 dl olijfolie tot je een mooie grasgroene olie hebt.
    3. Schil de aardperen en snijd ze in blokjes. Zet een pot water met een kippenbouillonblokje op het vuur en kook de aardperen gaar. Giet af en mix tot een puree samen met de boter.
    4. Spoel de sint-jakobsnoten onder koud water en dep ze nadien droog met een handdoek, kruid met peper en zout. Zet een anti-kleefpan op het vuur met wat olijfolie en bak ze mooi krokant langs beide zijden.
    5. Serveer de sint-jakobsnoot op de aardpeerpuree en werk af met waterkersolie, lomo iberico, truffelsnippers en enkele takjes waterkers.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Lente,Herfst
    Lunch
    • Gebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Waterkers
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    120 gr
    17,42 €/kg
    €2,09
    F2018111500026790000
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Sint-Jacobsvruchten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2005090800295280000
  • Reeds in je keuken
  • S2009121508000510000