Gebakken noedels met pikante gehaktballetjesPT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h8d/h82/9173399994398.jpg1 pak brede rijstnoedels (rice noodles)1 rode paprika400 g wokmix "groenten en soja"450 g varken-kalf gehakt3 eetlepels arachideolie1 eetlepel geroosterde sesamolie4 el sojasaus1 klein rode chilipeper2 lente-uitjespeper
Meng het gehakt met het fijngehakte chilipepertje, de fijngesnipperde lente-uitjes, peper en zout. Rol er kleine balletjes van en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 15 min. in de oven bakken.
erwarm ondertussen water in een kookpot. Strooi de rijstnoedels in het kokende water en neem de pot meteen van het vuur. Zet er een deksel op en laat 5 min. rusten. Giet de noedels af en spoel ze onder koud water.
Verwarm de arachideolie in een wok of sauteuse en bak er de groenten en de fijngesneden paprika in aan gedurende enkele minuten.
Voeg dan de noedels en de balletjes toe, evenals de sojasaus en de sesamolie. Roerbak 2 min. op hevig vuur en breng op smaak met peper en zout.