Recept zoekresultatenGebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Recept zoekresultatenGebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Delhaize logo
  • Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes

Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes

Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 200 g gerookt spek
  • 1/2 rode kool
  • 4 appelen met stevig vruchtvlees
  • 2 rode uien
  • 5 g tijm
  • 5 g laurier
  • 1 Spaanse rode peper
  • 5 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 3 el ruwe rietsuiker
  • 3 e.l. olijfolie
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 200 g gerookt spek
  • 1/2 rode kool
  • 4 appelen met stevig vruchtvlees
  • 2 rode uien
  • 5 g tijm
  • 5 g laurier
  • 1 Spaanse rode peper
  • 5 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 3 el ruwe rietsuiker
  • 3 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 15 min. + 60 min. gaartijd
  1. 1
    Schil de gember en rasp hem fijn. Snijd de rode peper in twee, verwijder de zaadlijsten en de pitten en snipper fijn. Pel en pureer de knoflook en snijd de rode kool in repen van ± 5 cm lang. Sluit af met de uien; pel ze en hak grof.
  2. 2
    Zet dan een pan op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak de rode ui en de rode kool. Voeg de tijm, laurier en gember toe. Zet het deksel op de pan en laat het geheel zo’n 25 min. garen zodat je een mooie ‘chutney’ krijgt. Voeg later de balsamicoazijn, rode peper, knoflookpuree en 2/3 van de suiker toe. Laat nog eens zo’n 25 min. pruttelen op een zacht vuurtje zodat je een ‘moesachtige’ structuur krijgt.
  3. 3
    Spoel de appelen en snijd ze in blokjes. Zet een pan op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak de appelen. Bestrooi met de rest van de suiker en bak verder tot de appelen lekker zacht zijn. Voeg ze bij de rode koolchutney en laat alles afkoelen. Kruid met peper en zout.
  4. 4
    Rol dan het kabeljauwhaasje in de plakjes spek. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de pakketjes 2 à 3 min. (afhankelijk van de dikte) rondom. Kruid met peper en zout.
  5. 5
    Snijd de kabeljauw in stukken van zo’n 5 cm en serveer er de chutney van rode kool en appeltjes bij.
  1. 1
    Schil de gember en rasp hem fijn. Snijd de rode peper in twee, verwijder de zaadlijsten en de pitten en snipper fijn. Pel en pureer de knoflook en snijd de rode kool in repen van ± 5 cm lang. Sluit af met de uien; pel ze en hak grof.
  2. 2
    Zet dan een pan op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak de rode ui en de rode kool. Voeg de tijm, laurier en gember toe. Zet het deksel op de pan en laat het geheel zo’n 25 min. garen zodat je een mooie ‘chutney’ krijgt. Voeg later de balsamicoazijn, rode peper, knoflookpuree en 2/3 van de suiker toe. Laat nog eens zo’n 25 min. pruttelen op een zacht vuurtje zodat je een ‘moesachtige’ structuur krijgt.
  3. 3
    Spoel de appelen en snijd ze in blokjes. Zet een pan op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak de appelen. Bestrooi met de rest van de suiker en bak verder tot de appelen lekker zacht zijn. Voeg ze bij de rode koolchutney en laat alles afkoelen. Kruid met peper en zout.
  4. 4
    Rol dan het kabeljauwhaasje in de plakjes spek. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de pakketjes 2 à 3 min. (afhankelijk van de dikte) rondom. Kruid met peper en zout.
  5. 5
    Snijd de kabeljauw in stukken van zo’n 5 cm en serveer er de chutney van rode kool en appeltjes bij.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
    2 × +/- 330 gr
    +/-€
    9
    24
  • Delhaize Spek | Ontbijt
    200 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    39
  • Delhaize Rode kool | Appel
    340 gr
    0
    94
  • Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
    850 gr
    Bio
      3
      99
    • Delhaize Rode uien | Verpakt | Bio
      500 gr
      Bio
        2
        09
      • Santa Maria Kruiden | Tijm
        15 gr
        -10% voor 3
        2
        75
      • Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
        2 × 4 gr
        -10% voor 3
        2
        15
      • Franks Saus | Red hot origine
        160 gr
        3
        39
      • Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
        28 gr
        -10% voor 3
        3
        35
      • Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
        25 cl
        1
        89
      • Delhaize Rietsuiker | Fairtrade
        500 gr
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        1
        69
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Look | Netje | Bio
        100 gr
        Bio
          1
          29
        • Delhaize Olijfolie | Culinaire
          50 cl
          5
          39

        Totaal:

        +/-€45,26