Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • Gazpacho

Gazpacho

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegan
Voorgerecht
Gazpacho

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,4 kg rijpe tomaten
  • 1,5 groene paprika's
  • 1,5 komkommers
  • 1/2 ui
  • 3 petites gousses knoflookteentjes
  • 1 snuifje sterke paprika Santa Maria
  • 150 g oud brood
  • 1 dl olijfolie (voor de marinade)
  • 2 eetlepels Xérèsazijn
  • peper en zout
  • ijsblokje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008040200321120000
  • Bio | Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2021012800075910000
  • Kruiden | Paprika | Sterk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    37 gr
    88,92 €/kg
    €3,29
    S2009113008000070000
  • Azijn | Xérès
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    9,00 €/l
    €2,25
    S2008100200006520001
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min

    1. “Emondeer” de tomaten. Hiervoor breng je een pannetje met water aan de kook. Snijd met je mes een kruisje in de onderkant van de tomaten en verwijder het kroontje. Dompel de tomaten één voor één in het water gedurende 20 seconden en haal ze er terug uit met een schuimspaan. Laat even afkoelen en pel vervolgens de tomaten met behulp van een aardappelmesje.
    2. Snijd de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees van 2 tomaten in kleine blokjes voor de afwerking en zet even apart in een kommetje.
    3. Schil de komkommer, snijd in de helft en lepel de zaadjes eruit. Snijd in grove stukken en voeg bij de tomatenpartjes. Snijd de overige helft in kleine blokjes voor de afwerking en voeg bij de tomatenblokjes. Maak de paprika’s schoon, snijd in 4 en verwijder de zaadjes. Snijd ½ paprika in kleine blokjes en voeg bij de tomaten- en komkommerblokjes. Snijd de andere in grove stukken. Pel de ui en snijd in 4. Pel de knoflook en verwijder de kiem. Voeg de stukken paprika, de ui en de knoflook bij de tomatenpartjes.
    4. Snijd de korst van het brood en laat het brood even weken in wat water. Brokkel het brood in kleine stukjes.
    5. Neem de helft van de grof gesneden groenten en het brood en mix fijn met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en wat koud water. Voeg de overige groenten toe en mix verder. Kruid met zout en voeg het paprikapoeder toe. Zet in de koelkast tot je de gazpacho serveert.
    6. Verdeel, net voor het serveren, alle groenteblokjes in de kommetjes voor de afwerking en overgiet ze met de frisse gazpacho. Serveer meteen.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Vegan
    Overig
    Zomer
    Voorgerecht
    • Gazpacho

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008040200321120000
  • Bio | Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2021012800075910000
  • Kruiden | Paprika | Sterk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    37 gr
    88,92 €/kg
    €3,29
    S2009113008000070000
  • Azijn | Xérès
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    9,00 €/l
    €2,25
    S2008100200006520001