Delhaize logo
  • Gazpacho

Gazpacho

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegan
Voorgerecht
Gazpacho

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,4 kg rijpe tomaten
  • 1,5 groene paprika's
  • 1,5 komkommers
  • 1/2 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 snufje sterke paprika Santa Maria
  • 150 g oud brood
  • 1 dl olijfolie
  • 2 el Xérèsazijn
  • zout
  • ijsblokje

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

3 × 500 gr

€11,37

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Kruiden | Paprika

Delhaize

Kruiden | Paprika

40 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,72

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

Delhaize

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

180 gr

Bio

€3,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Ice crush premium

Delhaize

Ice crush premium

2 kg

€2,35

Totaal:
€14,97

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min

  1. “Emondeer” de tomaten. Hiervoor breng je een pannetje met water aan de kook. Snijd met je mes een kruisje in de onderkant van de tomaten en verwijder het kroontje. Dompel de tomaten één voor één in het water gedurende 20 sec en haal ze er terug uit met een schuimspaan. Laat even afkoelen en pel vervolgens de tomaten met behulp van een aardappelmesje.
  2. Snijd de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees van 2 tomaten in kleine blokjes voor de afwerking en zet even apart in een kommetje.
  3. Schil de komkommer, snijd in de helft en lepel de zaadjes eruit. Snijd 2/3 in grove stukken en voeg bij de tomatenpartjes. Snijd de overige helft in kleine blokjes voor de afwerking en voeg bij de tomatenblokjes. Maak de paprika’s schoon, snijd in 4 en verwijder de zaadjes. Snijd ½ paprika in kleine blokjes en voeg bij de tomaten- en komkommerblokjes. Snijd de andere in grove stukken. Pel de ui en snijd in 4. Pel de knoflook en verwijder de kiem. Voeg de stukken paprika, de ui en de knoflook bij de tomatenpartjes.
  4. Snijd de korst van het brood en laat het brood even weken in wat water. Brokkel het brood in kleine stukjes.
  5. Neem de helft van de grof gesneden groenten en het brood en mix fijn met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en wat koud water. Voeg de overige groenten toe en mix verder. Kruid met zout en voeg het paprikapoeder toe. Zet in de koelkast tot je de gazpacho serveert.
  6. Verdeel, net voor het serveren, alle groenteblokjes in de kommetjes voor de afwerking en overgiet ze met de frisse gazpacho. Serveer meteen.
Nutritionele informatie
Energie: 132 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegan
Overig
Zomer
Voorgerecht
  • Gazpacho

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

3 × 500 gr

€11,37

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Kruiden | Paprika

Delhaize

Kruiden | Paprika

40 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,72

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

Delhaize

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

180 gr

Bio

€3,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Ice crush premium

Delhaize

Ice crush premium

2 kg

€2,35

Totaal:
€14,97