1
Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Gaar ze op de manier van jouw keuze (stomen of in de microgolfoven).
2
Doe ondertussen de olie in een diepe pan en bak er de spekblokjes in. Neem ze er uit wanneer ze goudbruin zijn en bak dan de fijngesneden prei aan in dezelfde pan. Voeg 5 cl water toe, dek af en laat 10 min. op zacht vuur stoven.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Klop in een grote kom de eieren los met de room, peper en zout. Voeg het spek toe, de aardappelen en de prei. Meng goed. Doe alles in een grote, met boter ingesmeerde ovenschaal en bestrooi met gemalen kaas.
5
Zet 30 min. in de oven. Serveer warm met een tomatensalade.
6
Deze frittata is ook koud heel lekker: perfect voor een picknick of een koud buffet.
1
Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Gaar ze op de manier van jouw keuze (stomen of in de microgolfoven).
2
Doe ondertussen de olie in een diepe pan en bak er de spekblokjes in. Neem ze er uit wanneer ze goudbruin zijn en bak dan de fijngesneden prei aan in dezelfde pan. Voeg 5 cl water toe, dek af en laat 10 min. op zacht vuur stoven.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Klop in een grote kom de eieren los met de room, peper en zout. Voeg het spek toe, de aardappelen en de prei. Meng goed. Doe alles in een grote, met boter ingesmeerde ovenschaal en bestrooi met gemalen kaas.
5
Zet 30 min. in de oven. Serveer warm met een tomatensalade.
6
Deze frittata is ook koud heel lekker: perfect voor een picknick of een koud buffet.