Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFrittata met aardappelen, prei en spek
Delhaize logo
  • Frittata met aardappelen, prei en spek

Frittata met aardappelen, prei en spek

Frittata met aardappelen, prei en spek
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g middelgrote aardappelen
  • 8 eieren
  • 30 g gemalen gruyère
  • 5 el verse room
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • peper
  • 3 stengels prei
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 600 g middelgrote aardappelen
  • 8 eieren
  • 30 g gemalen gruyère
  • 5 el verse room
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • peper
  • 3 stengels prei
  • 200 g gerookte spekblokjes

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. baktijd
1
Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Gaar ze op de manier van jouw keuze (stomen of in de microgolfoven).
2
Doe ondertussen de olie in een diepe pan en bak er de spekblokjes in. Neem ze er uit wanneer ze goudbruin zijn en bak dan de fijngesneden prei aan in dezelfde pan. Voeg 5 cl water toe, dek af en laat 10 min. op zacht vuur stoven.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Klop in een grote kom de eieren los met de room, peper en zout. Voeg het spek toe, de aardappelen en de prei. Meng goed. Doe alles in een grote, met boter ingesmeerde ovenschaal en bestrooi met gemalen kaas.
5
Zet 30 min. in de oven. Serveer warm met een tomatensalade.
6
Deze frittata is ook koud heel lekker: perfect voor een picknick of een koud buffet.
1
Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Gaar ze op de manier van jouw keuze (stomen of in de microgolfoven).
2
Doe ondertussen de olie in een diepe pan en bak er de spekblokjes in. Neem ze er uit wanneer ze goudbruin zijn en bak dan de fijngesneden prei aan in dezelfde pan. Voeg 5 cl water toe, dek af en laat 10 min. op zacht vuur stoven.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Klop in een grote kom de eieren los met de room, peper en zout. Voeg het spek toe, de aardappelen en de prei. Meng goed. Doe alles in een grote, met boter ingesmeerde ovenschaal en bestrooi met gemalen kaas.
5
Zet 30 min. in de oven. Serveer warm met een tomatensalade.
6
Deze frittata is ook koud heel lekker: perfect voor een picknick of een koud buffet.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Picknick
Lunch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Prei
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Pamesello 100G
Pamesello Pamesello 100G
100 gr
3
85
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Spekreepjes | Gerookt
Delhaize Spekreepjes | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge| Grieks
Delhaize Olijfolie | Extra vierge| Grieks
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
89
Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
-20%
7
03
€8,79
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€11,72