Recept zoekresultatenFilet van bosduif met appel en calvados
Delhaize logo
  • Filet van bosduif met appel en calvados
    B

Filet van bosduif met appel en calvados

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Filet van bosduif met appel en calvadosB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g bosduiffilets
  • 25 cl calvados
  • 1 snuifje vierkruidenpoeder
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • fijngesneden bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl tijm
  • 10 cl verse room
  • 19 cl wildfond
  • 1 dikke Jonagold appel
  • boter
  • peper
  • 1 ui

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Calvados

Delhaize

Calvados

2 × 20 cl

€17,38

Cranberrymix

Delhaize

Cranberrymix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,99

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,55

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€35,80

Begin met koken

  1. Fruit de gesnipperde ui 5 min. op een zacht vuur in een steelpan met 1 eetlepel olie. Voeg de wildfond toe, de tijm en 20 cl calvados. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
  2. Schil de appel, snij in blokjes en doe ze bij in de saus. Voeg er dan het bindmiddel bij en laat nog 10 min. sudderen.
  3. Bak de gehalveerde filets bruin in een kleine braadpan met de boter en 1 eetlepel olie. Overgiet, wanneer ze aan beide kanten bruingebakken zijn, met 5 cl calvados, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuur staan. Kruid met peper en zout en bestrooi met het vierkruidenpoeder.
  4. Mix ondertussen de saus en doe er de room bij.
  5. Neem de gebakken filets uit de pan, giet er de saus in, roer de aanbaksels los en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees in de saus en verwarm alles nog 1 min.
  6. Dien goed warm op bestrooid met de peterselie. Geef er een knolselderpuree bij.

Kooktip

Vervang de bosduiven door kwartels, verminder in dit geval de tijd tot 25 min.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 781; energie (kCal): 188; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 680,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 781; energie (kCal): 188; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 680,18
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
  • Filet van bosduif met appel en calvados
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Calvados

Delhaize

Calvados

2 × 20 cl

€17,38

Cranberrymix

Delhaize

Cranberrymix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,99

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,55

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€35,80