Delhaize logo
  • Feta Saganaki
    Nutri-Score C

Feta Saganaki

Feta SaganakiC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 50 g bloem
  • 400 g feta
  • 1/2 komkommer
  • 1 el gedroogde oregano
  • 5 e.l. olijfolie
  • 50 g tapenade (van tomaten of zwarte olijven)
  • zout
  • 6 tomaten
  • 2 el wijnazijn
  • 50 g bloem
  • 400 g feta
  • 1/2 komkommer
  • 1 el gedroogde oregano
  • 5 e.l. olijfolie
  • 50 g tapenade (van tomaten of zwarte olijven)
  • zout
  • 6 tomaten
  • 2 el wijnazijn

Begin met koken

: 15 min.
1
Vinaigrette: meng de tapenade met de helft eetlepels olijfolie en de eetlepels azijn, breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
2
Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in plakjes, verdeel over de borden of leg op een grote schaal.
3
Snij de blokken feta in twee. Snij elk stuk vervolgens middendoor (in de dikte). Wentel ze in de bloem.
4
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan met antikleef bodem en bak de plakken feta 1 min. aan elke kant.
5
Leg ze op de rauwkost, kruid met peper en bestrooi met oregano. Dien meteen op, serveer de vinaigrette in een apart kommetje.
6
Lekker met gegrild pitabrood.
1
Vinaigrette: meng de tapenade met de helft eetlepels olijfolie en de eetlepels azijn, breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
2
Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in plakjes, verdeel over de borden of leg op een grote schaal.
3
Snij de blokken feta in twee. Snij elk stuk vervolgens middendoor (in de dikte). Wentel ze in de bloem.
4
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan met antikleef bodem en bak de plakken feta 1 min. aan elke kant.
5
Leg ze op de rauwkost, kruid met peper en bestrooi met oregano. Dien meteen op, serveer de vinaigrette in een apart kommetje.
6
Lekker met gegrild pitabrood.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 567; energie (kCal): 137; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 563,21
Grieks
Vegetarisch
Barbecue,Picknick,Veggie - minder dan 3€
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kaas | Feta | Grieks | Blokjes
Dodoni Kaas | Feta | Grieks | Blokjes
400 gr
7
49
Komkommer | Bio
Delhaize Komkommer | Bio
1 st
Bio
    1
    49
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    2
    95
    Tapenade | Zwarte olijven
    Saclà Tapenade | Zwarte olijven
    190 gr
    3+1 gratis
    4
    99
    Zout | Cuisine
    Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Trostomaten | Bio
    Delhaize Trostomaten | Bio
    2 × 500 gr
    Bio
      3
      19

      Reeds in je keuken

      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      39
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
      Totaal:
      €23,65