Recept zoekresultatenEverzwijnragout met witte wijn en krieken
Delhaize logo
  • Everzwijnragout met witte wijn en krieken
    A

Everzwijnragout met witte wijn en krieken

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Everzwijnragout met witte wijn en kriekenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel bloem
  • 25 cl droge witte wijn
  • 1 kg everzwijnragout
  • 3 gehakte sjalotten
  • 200 g kriekenconfituur
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 nootje boter
  • 1 eetlepel olie
  • sap van 1 bokaal krieken
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kersen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    170 gr
    9,35 €/kg
    €1,59
    S2019051700254330000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Confituur | Zwarte kersen
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    450 gr
    5,31 €/kg
    €2,39
    S2005060900087760000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Begin met koken

    1. Laat de everzwijnragout bruinen in boter. Haal het vlees eruit, doe er olie bij en fruit daarin de gehakte sjalotten. Bestrooi na 5 min. met de bloem, meng 30 sec. droog en giet er dan de droge witte wijn, de tomatenconcentraat, de kriekenconfituur en het sap van 1 bokaal krieken bij. Doe daarbij de ragout en 1 kruidentuiltje. Zet het deksel op de pan en laat 1 uur en 30 min. tot 2 uur stoven op een heel zacht vuurtje, waarbij je af en toe omroert.
    2. Doe de krieken erbij en proef of het voldoende gekruid is.
    3. Dien heel warm op met knolselderpuree.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 580; energie (kCal): 138; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 7,4; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 15,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 667,64
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Everzwijnragout met witte wijn en krieken
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kersen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    170 gr
    9,35 €/kg
    €1,59
    S2019051700254330000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Confituur | Zwarte kersen
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    450 gr
    5,31 €/kg
    €2,39
    S2005060900087760000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000