Recept zoekresultatenEieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo
Recept zoekresultatenEieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo
Delhaize logo
  • Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo

Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo

Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 80 g chorizo
  • 1 zakje zoete puntpaprika’s (250 g)
  • 100 g zure room
  • 840 g Arrabbiata tomatensaus
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1/2 kl Espelettepeper
  • 4 eieren
  • 3 dikke tomaat
  • 1 dikke ui
  • 2 aubergines
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout
  • 80 g chorizo
  • 1 zakje zoete puntpaprika’s (250 g)
  • 100 g zure room
  • 840 g Arrabbiata tomatensaus
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1/2 kl Espelettepeper
  • 4 eieren
  • 3 dikke tomaat
  • 1 dikke ui
  • 2 aubergines
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout

Begin met koken

: 15 min + 1.10 u kooktijd
  1. 1
    Snijd de tomaten, de paprika's, de ui en de aubergines in grote stukken. Voeg het geperste teentje knoflook en het ½ gehakte pepertje toe. Fruit de groenten 5 min in een grote pan met de olie. Kruid met espelettepeper, oregano, peper en zout.
  2. 2
    Giet de tomatensaus bij in de pan, zet er het deksel op en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
  3. 3
    Snijd de chorizo in plakjes en voeg aan de tomatensaus toe. Maak 4 nestjes in het mengsel en breek er telkens een ei in. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een zacht vuurtje garen.
  4. 4
    Bestrooi met korianderblaadjes en serveer meteen met brood. Geef er de zure room apart bij.
  1. 1
    Snijd de tomaten, de paprika's, de ui en de aubergines in grote stukken. Voeg het geperste teentje knoflook en het ½ gehakte pepertje toe. Fruit de groenten 5 min in een grote pan met de olie. Kruid met espelettepeper, oregano, peper en zout.
  2. 2
    Giet de tomatensaus bij in de pan, zet er het deksel op en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
  3. 3
    Snijd de chorizo in plakjes en voeg aan de tomatensaus toe. Maak 4 nestjes in het mengsel en breek er telkens een ei in. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een zacht vuurtje garen.
  4. 4
    Bestrooi met korianderblaadjes en serveer meteen met brood. Geef er de zure room apart bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen,Brunch
Brunch,Lunch,Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Piment d'espelette
    1/2 kl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Argal Chorizo
    2 × 60 gr
    3 voor €5.5
    2
    00
  • Delhaize Paprika | Snack
    175 gr
    3 voor €5
    2
    49
  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    09
  • Elvea Passata | Kruidentuiltje
    2 × 690 gr
    3
    39
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
  • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Delhaize Tomaten | San Marzano
    500 gr
    3
    49
  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
  • Delhaize Aubergine
    1 st
    0
    79
  • Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29

Totaal:

€29,67