Recept zoekresultatenCurry van scampi’s met kokosmelk
Delhaize logo
  • Curry van scampi’s met kokosmelk
    C
Curry van scampi’s met kokosmelkC

Curry van scampi’s met kokosmelk

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • gehakte bladpeterselie
  • 25 cl kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 el arachideolie
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • 1 el pindakaas
  • 1 kl sambal
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el limoensap
  • 450 g diepgevroren scampi’s
  • gehakte bladpeterselie
  • 25 cl kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 el arachideolie
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • 1 el pindakaas
  • 1 kl sambal
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el limoensap
  • 450 g diepgevroren scampi’s

Begin met koken

: 20 min.
1
Stoof de gesnipperde ui 5 min. in de olie in een stoofpan op zacht vuur. Bestrooi met kerriepoeder, roer 1 min., voeg dan de kokosmelk toe, de pindakaas, de sojasaus, de sambal en het limoensap. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen.
2
Pel intussen (de vooraf ontdooide) scampi’s, maar laat er het staartstukje aan.
3
Doe de scampi’s bij in de saus en laat dan nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte bladpeterselie toe.
4
Serveer warm met basmatirijst en gewokte groenten.
1
Stoof de gesnipperde ui 5 min. in de olie in een stoofpan op zacht vuur. Bestrooi met kerriepoeder, roer 1 min., voeg dan de kokosmelk toe, de pindakaas, de sojasaus, de sambal en het limoensap. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen.
2
Pel intussen (de vooraf ontdooide) scampi’s, maar laat er het staartstukje aan.
3
Doe de scampi’s bij in de saus en laat dan nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte bladpeterselie toe.
4
Serveer warm met basmatirijst en gewokte groenten.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 139; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 5,1; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 311,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 139; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 5,1; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 311,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Gluten vrij
Barbecue,Vis - minder dan 3€
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kokosmelk

Delhaize

Kokosmelk

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,63

Arachideolie

Vandemoortele

Arachideolie

1 l

€7,35

Paste | Red curry

So Thai

Paste | Red curry

110 gr

€2,45

Pindakaas

Delhaize

Pindakaas

350 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,49

Sambal | oelek | 200 g

Conimex

Sambal | oelek | 200 g

200 gr

€1,99

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Gepelde garnalen 35/45

Delhaize

Gepelde garnalen 35/45

450 gr

€13,99

Reeds in je keuken

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Totaal:
€32,94