Bereidingstijd: 25 min. bereidingstijd + 20 min. kooktijd
- Schil en snij de wortelen en de rapen in stukjes. Verwijder de stengels van de venkel en snij de knol in 16 partjes. Zet opzij.
- Meng, in een grote, diepe pan, 2 eetlepels olie met het kaneelstokje, de kurkuma, de gember en de ras-el-hanout. Bak er de in moten gesneden staartvisfilet op vrij hoog vuur in aan. Neem ze meteen uit de pan wanneer ze dicht geschroeid zijn.
- Doe terug 2 eetlepels olie in de pan en bak er de gesnipperde uien 5 min. in op zacht vuur. Voeg de suiker toe en roer.
- Voeg het saffraanpoeder toe, het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander, het water en de groenten. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 15 min.
- Voeg dan de moten staartvis toe en laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer heel warm met griesmeel (te bereiden in een stoommandje dat op de pan gezet wordt).
Kooktip
Je kan er ook 100 g rozijnen bij doen: voeg ze toe op het einde, samen met de vis.