Recept zoekresultatenCouscous met gebakken dorade, ratatouille, zure room en koriander
Delhaize logo
  • Couscous met gebakken dorade, ratatouille, zure room en koriander
Couscous met gebakken dorade, ratatouille, zure room en koriander

Couscous met gebakken dorade, ratatouille, zure room en koriander

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 1 gele paprika
  • tijm
  • zout
  • 8 e.l. olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 bosje koriander
  • 250 ml zure room
  • 1 chilipeper
  • 800 g kerstomaten
  • 1 kg gekruide couccous
  • 1 gele paprika
  • 4 sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 2 gousses knoflook
  • 1 courgette
  • 2 aubergines
  • 4 goudbrasems
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1 gele paprika
  • tijm
  • zout
  • 8 e.l. olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 bosje koriander
  • 250 ml zure room
  • 1 chilipeper
  • 800 g kerstomaten
  • 1 kg gekruide couccous
  • 1 gele paprika
  • 4 sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 2 gousses knoflook
  • 1 courgette

Begin met koken

: bereidingstijd + baktijd: 1 u
1
Snijd de courgette, de aubergine, de sjalotten en de paprika’s tot een brunoise en stoof aan in olijfolie. Voeg de gepelde en in twee gesneden peper toe, samen met de look, de tijm en het zout en laat stoven. Voeg dan de kerstomaten toe en laat alles 45 min op een zacht vuurtje koken tot de groenten gaar zijn en de saus is ingedikt.
2
Leg de dorades in een ovenschotel. Snijd langs twee kanten inkepingen in het vlees van de vis. Kruid met zout en peper. Voeg tijm, olijfolie en enkele schijfjes citroen toe. Bak de vis gedurende 30 min in de oven op 180°C.
3
Doe de couscous in een kom en giet er de warme bouillon bij. Laat opzwellen onder een handdoek of deksel. Maak de couscous los met een vork.
4
Schik de couscous op een schotel, voeg een lepel van de saus en enkele lepels zure room toe. Garneer met de fijngehakte koriander. Leg de vissen er bovenop.
1
Snijd de courgette, de aubergine, de sjalotten en de paprika’s tot een brunoise en stoof aan in olijfolie. Voeg de gepelde en in twee gesneden peper toe, samen met de look, de tijm en het zout en laat stoven. Voeg dan de kerstomaten toe en laat alles 45 min op een zacht vuurtje koken tot de groenten gaar zijn en de saus is ingedikt.
2
Leg de dorades in een ovenschotel. Snijd langs twee kanten inkepingen in het vlees van de vis. Kruid met zout en peper. Voeg tijm, olijfolie en enkele schijfjes citroen toe. Bak de vis gedurende 30 min in de oven op 180°C.
3
Doe de couscous in een kom en giet er de warme bouillon bij. Laat opzwellen onder een handdoek of deksel. Maak de couscous los met een vork.
4
Schik de couscous op een schotel, voeg een lepel van de saus en enkele lepels zure room toe. Garneer met de fijngehakte koriander. Leg de vissen er bovenop.
Nutritionele informatie
Energie: 765 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Paprika | Geel | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Geel | 1Stuk

1 st

€1,19

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

Delhaize

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

25 cl

€3,19

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Kerstomaat | mix

Delhaize

Kerstomaat | mix

2 × 400 gr

€5,98

Couscous | Snelkokend

Delhaize

Couscous | Snelkokend

2 × 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,30

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Goudbrasem

Delhaize

Goudbrasem

+/- 415 gr

+/-€7,67

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€34,57