Recept zoekresultatenCookies met 3 soorten chocolade
Delhaize logo
  • Cookies met 3 soorten chocolade
    E
Cookies met 3 soorten chocoladeE

Cookies met 3 soorten chocolade

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

24 porties
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 50 g bruine cassonadesuiker
  • 170 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 2 kl vanille-extract
  • 280 g bloem
  • 1/2 kl bicarbonaat
  • 1 kl zout
  • 200 g chocolade: mengeling wit, melk en puur
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 50 g bruine cassonadesuiker
  • 170 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 2 kl vanille-extract
  • 280 g bloem
  • 1/2 kl bicarbonaat
  • 1 kl zout
  • 200 g chocolade: mengeling wit, melk en puur

Begin met koken

: 25 min. + 1 u. rusten + 10 min. in de oven
1
Meng de boter met de bruine en rietsuiker, met een klopper, tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één na één toe terwijl je blijft kloppen. Voeg de vanille toe.
2
Meng de bloem met het bicarbonaatpoeder en het zout, spatel door het beslag. Hak de chocolade in kleine stukjes en roer ze er voorzichtig door.
3
Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
5
Bekleed een ovenplaat met een vel bakpapier. Lepel gelijkmatige bolletjes op het bakpapier. Laat zeker 5 cm ruimte tussen elk koekje.
6
Bak de koekjes gedurende 8 à 10 min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat, zodat ze minder makkelijk breken.
1
Meng de boter met de bruine en rietsuiker, met een klopper, tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één na één toe terwijl je blijft kloppen. Voeg de vanille toe.
2
Meng de bloem met het bicarbonaatpoeder en het zout, spatel door het beslag. Hak de chocolade in kleine stukjes en roer ze er voorzichtig door.
3
Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
5
Bekleed een ovenplaat met een vel bakpapier. Lepel gelijkmatige bolletjes op het bakpapier. Laat zeker 5 cm ruimte tussen elk koekje.
6
Bak de koekjes gedurende 8 à 10 min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat, zodat ze minder makkelijk breken.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1827; energie (kCal): 436; vetten (g): 22,9; verzadigde vetten (g): 13,5; koolhydraten (g): 51; suikers (g): 31,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 177,15
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1827; energie (kCal): 436; vetten (g): 22,9; verzadigde vetten (g): 13,5; koolhydraten (g): 51; suikers (g): 31,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 177,15
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Picknick
Overig
Snack

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Aroma | Vanille

Vahiné

Aroma | Vanille

20 cl

€3,99

Bicarbonaat

La Baleine

Bicarbonaat

400 gr

€3,45

Reeds in je keuken

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€12,81