Recept zoekresultatenCompote van knapperige rabarber met yoghurt
Delhaize logo
  • Compote van knapperige rabarber met yoghurt
    B

Compote van knapperige rabarber met yoghurt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Vegan
Pasen
Dessert
Compote van knapperige rabarber met yoghurtB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 2 botten rabarber, schoongemaakt, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 koffielepel gemberwortel, geraspt
  • 120 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 4 kleine aardbeien
  • 1 koffielepel maïszetmeel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pistachenoten, gehakt
  • 2 el rietsuiker
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 eetlepels walnoten, gehakt
  • 2 el water
  • 1 eetlepel zonnebloempit
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020160000
  • Sesamzaad | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
    S2021042000537390000
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001
  • Havermout
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2013101400045870000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Knapperig mengsel: meng de droge ingrediënten in een kom: havervlokken, bruine suiker, amandelschilfers, pistachenoten, walnoten, zonnebloempitten en sesamzaadjes. Zet opzij.
    3. Meng in een andere kom water en zout.
    4. Giet er vervolgens de olijfolie bij.
    5. Meng deze vloeistof onder de droge ingrediënten.
    6. Bekleed de ovenschotel met een vel bakpapier.
    7. Giet er vervolgens het mengsel in één enkele laag op uit.
    8. Bak 20 minuten in de oven. Zet opzij.
    9. Rabarbercompote: meng rabarber, rietsuiker en gember in een stoofpan.
    10. Voeg er 5 cl water aan toe.
    11. Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
    12. Voeg op het einde van de kooktijd het zetmeel bij.
    13. Klop de compote met een vork op om de rabarber glad te maken.
    14. Laat afkoelen. Zet in de koelkast.
    15. Verdeel de compote, vervolgens de yoghurt en tot slot het knapperige mengsel in alternerende laagjes over individuele glazen. Versier met aardbeien.

    Kooktip

    • Lekker gezond: dit is een heerlijk dessert waarvan het grootste aandeel van de vetten "goede vetten" zijn. Alles welbeschouwd brengt deze bereiding niet meer suiker aan dan een glas vruchtensap. Het is ook een uitstekende bron van voedingsvezels, magnesium, calcium en vitamine E.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 866; energie (kCal): 207; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 24,6; suikers (g): 21,8; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 520,6
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Pasen
    Overig
    Lente,Zomer
    Dessert
    • Compote van knapperige rabarber met yoghurt
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020160000
  • Sesamzaad | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
    S2021042000537390000
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001
  • Havermout
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2013101400045870000