Recept zoekresultatenCocotte-eitjes met champignons en krokante chorizo
Delhaize logo
  • Cocotte-eitjes met champignons en krokante chorizo
    B

Cocotte-eitjes met champignons en krokante chorizo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Lunch
Cocotte-eitjes met champignons en krokante chorizoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g bruine champignons
  • 8 eieren
  • 10 cl room
  • 1 krop Romeinse sla
  • 100 g zachte chorizo in plakjes
  • 4 ciabattina (voorgebakken en verpakt)
  • 4 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

500 gr

€1,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Chorizo extra sneden

Delhaize

Chorizo extra sneden

100 gr

€1,35

Ciabatta natuur

Delhaize

Ciabatta natuur

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€5,97

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bak de ciabattina’s (zie verpakking).
  2. Wrijf intussen de champignons schoon met keukenpapier (was ze niet in water). Snijd ze in plakjes en bak ze 5 min in de helft van de olie in een pan op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Neem 4 ministoofpotjes en giet 2 el room in elk potje. Verdeel er de champignons over, maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Kruid met peper en zout en dek af.
  4. Zet de potjes in een grote schaal, giet er warm water in en zet 12 tot 15 min in de oven, afhankelijk van eigen smaak.
  5. Leg intussen de chorizoplakjes in een grote pan met antikleefbodem. Verwarm zachtjes en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat ze goudbruin bakken en vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  6. Maak een salade met de Romeinse sla, de rest van de olijfolie, de azijn en zout.
  7. Serveer de warme eitjes met de chorizochips, de ciabattina’s en de salade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 180; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 673,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 180; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 673,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lunch
  • Cocotte-eitjes met champignons en krokante chorizo
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

500 gr

€1,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Chorizo extra sneden

Delhaize

Chorizo extra sneden

100 gr

€1,35

Ciabatta natuur

Delhaize

Ciabatta natuur

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€5,97