Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenCake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel
Delhaize logo
  • Cake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel
Cake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel

Cake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel

Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

16 porties
  • 5 eieren
  • 150 g knolselder
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 100 g geraspte kokosnoot
  • 250 g bloem
  • 40 g bakpoeder
  • 250 g rietsuiker
  • 250 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • boter voor de bakvorm
  • 1,5 dl room
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 snuifje fleur de sel
  • een beetje water
  • 50 g boter (voor de karamelsaus)
  • 5 eieren
  • 150 g knolselder
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 100 g geraspte kokosnoot
  • 250 g bloem
  • 40 g bakpoeder
  • 250 g rietsuiker
  • 250 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • boter voor de bakvorm
  • 1,5 dl room
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 snuifje fleur de sel
  • een beetje water
  • 50 g boter (voor de karamelsaus)

Begin met koken

: 20 min + 40 min baktijd
1
Maak de karamel: doe de suiker en een beetje water in een steelpannetje op een zacht vuur, laat smelten en karamelliseren. Haal het steelpannetje van het vuur, voeg de boter en een snufje fleur de sel toe en meng. Voeg nadien de room toe, meng opnieuw en laat helemaal afkoelen en bewaar koel.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Klop met de garde de eieren en de rietsuiker op. Voeg de gezouten boter, de geraspte kokos, de bloem, de zeste en het sap van de citroen, het bakpoeder en de geraspte knolselder toe.
4
Smeer een bakvorm van 22 cm diameter in met boter. Giet het deeg over in de bakvorm. Bak in de oven gedurende ± 40 min. Laat afkoelen op een rooster.
5
Dien op met de karamel.
1
Maak de karamel: doe de suiker en een beetje water in een steelpannetje op een zacht vuur, laat smelten en karamelliseren. Haal het steelpannetje van het vuur, voeg de boter en een snufje fleur de sel toe en meng. Voeg nadien de room toe, meng opnieuw en laat helemaal afkoelen en bewaar koel.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Klop met de garde de eieren en de rietsuiker op. Voeg de gezouten boter, de geraspte kokos, de bloem, de zeste en het sap van de citroen, het bakpoeder en de geraspte knolselder toe.
4
Smeer een bakvorm van 22 cm diameter in met boter. Giet het deeg over in de bakvorm. Bak in de oven gedurende ± 40 min. Laat afkoelen op een rooster.
5
Dien op met de karamel.
Nutritionele informatie
Energie: 382 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Knolselderblokjes

Delhaize

Knolselderblokjes

600 gr

€1,09

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kokosnoot | Geraspt

Vahiné

Kokosnoot | Geraspt

115 gr

€2,89

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

2 × 4 x 7 gr

€5,78

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Boter | Zeezout | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zeezout | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Totaal:
€29,05