Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Recept zoekresultatenCeviche van zalm met blauwe bessen en passievruchten
Delhaize logo
  • Ceviche van zalm met blauwe bessen en passievruchten
    A
Ceviche van zalm met blauwe bessen en passievruchtenA

Ceviche van zalm met blauwe bessen en passievruchten

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g zalmhaasje
  • 250 g troskerstomaten
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 100 g blauwe bessen
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 komkommer
  • 5 limoenen
  • 2 passievruchten
  • 1 rode peper
  • zout
  • 600 g zalmhaasje
  • 250 g troskerstomaten
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 100 g blauwe bessen
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 komkommer
  • 5 limoenen
  • 2 passievruchten
  • 1 rode peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. (+ 1u weektijd)
1
Giet het sap van 4 limoenen in een grote kom. Voeg de in grote blokjes gesneden zalm toe en meng goed. Dek de kom volledig af met vershoudfolie en laat 1u in de koelkast rusten.
2
Hak de lente-uitjes (wit + malse groen) en de ontpitte rode peper fijn. Snijd de komkommer in blokjes of in lange plakjes. Snijd de kerstomaten in 2.
3
Laat de zalm uitlekken en voeg de koolzaadolie toe, samen met zout, de rode peper, de lente-uitjes, de blauwe bessen, de pulp van de passievruchten, de kerstomaten, de komkommer en de korianderblaadjes.
4
Werk af met limoenschijfjes en serveer. Geef er volkorenrijst bij of quinoa.
1
Giet het sap van 4 limoenen in een grote kom. Voeg de in grote blokjes gesneden zalm toe en meng goed. Dek de kom volledig af met vershoudfolie en laat 1u in de koelkast rusten.
2
Hak de lente-uitjes (wit + malse groen) en de ontpitte rode peper fijn. Snijd de komkommer in blokjes of in lange plakjes. Snijd de kerstomaten in 2.
3
Laat de zalm uitlekken en voeg de koolzaadolie toe, samen met zout, de rode peper, de lente-uitjes, de blauwe bessen, de pulp van de passievruchten, de kerstomaten, de komkommer en de korianderblaadjes.
4
Werk af met limoenschijfjes en serveer. Geef er volkorenrijst bij of quinoa.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 99; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 397,48
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 99; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 397,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Blauwe bessen | Bio

Delhaize

Blauwe bessen | Bio

125 gr

Bio

€4,29

Koolzaadolie

Vandemoortele

Koolzaadolie

1 l

€4,89

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Passievruchten | Verpakt per 6

Delhaize

Passievruchten | Verpakt per 6

6 st

€3,39

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€41,26