Recept zoekresultatenCeviche van roodbaars met avocado
Delhaize logo
  • Ceviche van roodbaars met avocado
    A

Ceviche van roodbaars met avocado

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Picknick
Lunch
Ceviche van roodbaars met avocadoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g heel verse roodbaarsfilets
  • 1/2 bosje koriander
  • 5 cl olijfolie
  • 2 citroenen
  • 3 limoenen
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Goudbrasem

Delhaize

Goudbrasem

2 × +/- 415 gr

+/-€15,34

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Avocado

Delhaize

Avocado

1 st

€1,39

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Trostomaat | Bio

Delhaize

Trostomaat | Bio

500 gr

Bio

€5,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€31,33

Begin met koken

  1. Zorg dat er geen graten meer zijn in de filets.
  2. Snij de filets in de lengte in 2 en vervolgens in fijne reepjes.
  3. Doe in een kom, voeg het sap van de citroenen en de limoenen toe en meng goed.
  4. Dek af en laat minstens 10 uur marineren in de koelkast.
  5. Snipper de ui heel fijn.
  6. Halveer de tomaten, ontpit en snij in kleine blokjes.
  7. Snij de olijven in schijfjes en hak de koriander fijn.
  8. Doe alles in een kom en voeg de uitgelekte vis toe (bewaar het marinadesap).
  9. Voeg de olie toe, Tabasco, peper, zout en wat marinadesap naar eigen smaak.
  10. Meng goed, dek af en laat nog minstens 1 uur marineren in de koelkast.
  11. Schil de avocado’s en snij in schijfjes.
  12. Verdeel over schaaltjes, doe er de ceviche bij en dien koel op met knapperig brood.

Kooktip

  • Variant: andere witte vis (kabeljauw, enz.) kan je op dezelfde manier bereiden.
  • Besprenkel de schijfjes avocado met het marinadesap van de vis om verkleuring te voorkomen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 424; energie (kCal): 102; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 465,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 424; energie (kCal): 102; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 465,22
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Moederdag,Picknick
Diner
Lente,Zomer
Lunch
  • Ceviche van roodbaars met avocado
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Goudbrasem

Delhaize

Goudbrasem

2 × +/- 415 gr

+/-€15,34

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Avocado

Delhaize

Avocado

1 st

€1,39

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Trostomaat | Bio

Delhaize

Trostomaat | Bio

500 gr

Bio

€5,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€31,33