Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenCeviche van kabeljauw met mango en limoen
Delhaize logo
  • A
  • Ceviche van kabeljauw met mango en limoen

Ceviche van kabeljauw met mango en limoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Ceviche van kabeljauw met mango en limoenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 320 g kabeljauwhaasje
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje koriander
  • 2 passievruchten
  • 1 kleine mango
  • 6 dikke limoen
  • 1/2 rode peper
  • fleur de sel

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

+/- 330 gr

+/-€8,08

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Passievruchten | Verpakt per 6

Delhaize

Passievruchten | Verpakt per 6

6 st

€3,59

Mango | Stukjes

Delhaize

Mango | Stukjes

2 × 200 gr

€5,00

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Totaal:
+/-€22,99

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 1.30 u marineertijd

  1. Snijd de kabeljauw in grote blokjes. Besprenkel ze met het sap van 5 geperste limoenen (de vis moet volledig met sap bedekt zijn). Laat 1.30 u in de koelkast rusten.
  2. Snipper het wit en het malse groen van de lente-uitjes fijn en week het 10 min in koud water. Laat uitlekken.
  3. Snipper het ½ pepertje fijn, snijd ½ limoen in schijfjes, pluk de blaadjes van de koriander en snijd de mango in kleine blokjes.
  4. Laat de kabeljauw uitlekken. Voeg de olijfolie, het sap van de andere helft van de limoen en zout toe. Meng en voeg dan de uien, het pepertje, de koriander, de mango en de pulp van de passievruchten toe.
  5. Werk de ceviche af met de limoenschijfjes en dien koud op.

Kooktip

  • Liever tot in de kern gegaarde vis? Laat de ceviche langer marineren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 318; energie (kCal): 76; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 209
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 318; energie (kCal): 76; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 209
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Lunch,Diner
Hoofdgerecht
  • A
  • Ceviche van kabeljauw met mango en limoen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

+/- 330 gr

+/-€8,08

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Passievruchten | Verpakt per 6

Delhaize

Passievruchten | Verpakt per 6

6 st

€3,59

Mango | Stukjes

Delhaize

Mango | Stukjes

2 × 200 gr

€5,00

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Totaal:
+/-€22,99