Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenCarpaccio van rapen met grijze garnalen
Delhaize logo
  • Carpaccio van rapen met grijze garnalen
    A
Carpaccio van rapen met grijze garnalenA

Carpaccio van rapen met grijze garnalen

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 4 grote gele rapen
  • 8 takjes waterkers
  • 3 biocitroenen
  • 180 g natuuryoghurt
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 4 grote gele rapen
  • 8 takjes waterkers
  • 3 biocitroenen
  • 180 g natuuryoghurt
  • 6 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 15 min. + 5 min. rusttijd
1
Rasp de zeste van 1 citroen fijn en houd apart.
2
Schil de rapen en snijd ze met de mandoline in heel fijne plakjes. Doe ze in een slakom en besprenkel ze met het sap van 2 biocitroenen (dus ook van de geraspte citroen). Meng met 4 el olijfolie, peper en zout. Laat 5 min rusten.
3
Laat de raapschijfjes uitlekken en schik ze mooi op de borden. Roer de yoghurt onder de rest van de dressing en breng verder op smaak.
4
Besprenkel de carpaccio’s met een beetje saus en een scheutje olijfolie. Bestrooi ze met geraspte citroenzeste, verdeel er de grijze garnalen bovenop en kruid met peper. Werk af met fijne citroenschijfjes en met plukjes waterkers. Dien meteen op.
1
Rasp de zeste van 1 citroen fijn en houd apart.
2
Schil de rapen en snijd ze met de mandoline in heel fijne plakjes. Doe ze in een slakom en besprenkel ze met het sap van 2 biocitroenen (dus ook van de geraspte citroen). Meng met 4 el olijfolie, peper en zout. Laat 5 min rusten.
3
Laat de raapschijfjes uitlekken en schik ze mooi op de borden. Roer de yoghurt onder de rest van de dressing en breng verder op smaak.
4
Besprenkel de carpaccio’s met een beetje saus en een scheutje olijfolie. Bestrooi ze met geraspte citroenzeste, verdeel er de grijze garnalen bovenop en kruid met peper. Werk af met fijne citroenschijfjes en met plukjes waterkers. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 240 kcal - Eiwitten (g)  14 - Vetstoffen (g)  17 - Koolhydraten (g)  6 - Vezels (g)  2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 240 kcal - Eiwitten (g)  14 - Vetstoffen (g)  17 - Koolhydraten (g)  6 - Vezels (g)  2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Gluten vrij
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio

Delhaize

Gekookte Gambas | Bio

300 gr

Bio

€6,79

Waterkers

Delhaize

Waterkers

7 × 120 gr

€13,93

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Skyr | Yoghurt | Natuur

Arla

Skyr | Yoghurt | Natuur

2 × 150 gr

€3,50

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€24,91