Recept zoekresultatenCake met spek, uien en kaas
Delhaize logo
  • Cake met spek, uien en kaas
    C

Cake met spek, uien en kaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Brunch,Picknick
Lunch
Cake met spek, uien en kaasC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 grote uien
  • 4 eieren
  • 125 g gemalen emmentaler
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 125 g halfvette verse kazen
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 200 g zelfrijzende bloem

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,69

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

Delhaize

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,57

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€9,99

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Bak de spekreepjes en fijngesneden uien op een middelhoog vuur in een grote braadpan met de olie.
  3. Klop ondertussen de bloem met de eieren met de garde, voeg de verse en de gemalen kaas toe.
  4. Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier.
  5. Doe de spekreepjes en de uien bij het beslag, kruid bij met peper en giet in de vorm.
  6. Bak 40 min. in de oven.
  7. Wacht 5 min., neem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  8. Dien op als voorgerecht met een slaatje of in blokjes gesneden bij het aperitief.

Kooktip

  • Variant: Kan ook met hamblokjes in plaats van spekreepjes. Bak in dit geval alleen de uien.
  • Voor een leuk borrelhapje prik je op de cakeblokjes kerstomaatjes vast met  tandenstokers.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 854; energie (kCal): 204; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 15,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,3; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 549,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 854; energie (kCal): 204; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 15,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,3; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 549,17
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Brunch,Picknick
Diner
Lente
Lunch
  • Cake met spek, uien en kaas
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,69

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

Delhaize

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,57

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€9,99