Recept zoekresultatenZoutarme Bombay salade met miniasperges
Delhaize logo
  • Zoutarme Bombay salade met miniasperges
Zoutarme Bombay salade met miniasperges

Zoutarme Bombay salade met miniasperges

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 g kikkererwten
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • cayennepeper
  • 4 eieren
  • 1/2 kl kerriepoeder zonder zout
  • 4 el olijfolie
  • 2 el olijfolie met look
  • peper
  • 220 g groene mini-asperges
  • verse koriander
  • 1 g kikkererwten
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • cayennepeper
  • 4 eieren
  • 1/2 kl kerriepoeder zonder zout
  • 4 el olijfolie
  • 2 el olijfolie met look
  • peper
  • 220 g groene mini-asperges
  • verse koriander

Begin met koken

1
Leg de eieren in een steelpan met koud water, breng aan de kook. Reken 9 min. kooktijd vanaf het kookpunt van het water. Giet af en laat liggen in koud water.
2
Rasp de schil van 1 limoen fijn in een kom. Voeg de 2 oliën toe, 8 eetlepels limoensap, kerriepoeder zonder zout en cayennepeper. Roer met de garde.
3
Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water, laat uitlekken en doe in de kom. Voeg de fijngesneden uitjes toe en meng goed. Dek af en laat 30 min. rusten in de koelkast.
4
Pel de hardgekookte eieren en snij ze in 2.
5
Kook de aspergepunten gaar in 3 min. in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, voeg toe aan de salade en meng goed.
6
Verdeel over 4 borden, voeg de eieren toe, bestrooi met fijngesneden verse koriander en dien onmiddellijk op met geroosterd naanbrood.
1
Leg de eieren in een steelpan met koud water, breng aan de kook. Reken 9 min. kooktijd vanaf het kookpunt van het water. Giet af en laat liggen in koud water.
2
Rasp de schil van 1 limoen fijn in een kom. Voeg de 2 oliën toe, 8 eetlepels limoensap, kerriepoeder zonder zout en cayennepeper. Roer met de garde.
3
Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water, laat uitlekken en doe in de kom. Voeg de fijngesneden uitjes toe en meng goed. Dek af en laat 30 min. rusten in de koelkast.
4
Pel de hardgekookte eieren en snij ze in 2.
5
Kook de aspergepunten gaar in 3 min. in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, voeg toe aan de salade en meng goed.
6
Verdeel over 4 borden, voeg de eieren toe, bestrooi met fijngesneden verse koriander en dien onmiddellijk op met geroosterd naanbrood.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch,Pasen
Lunch
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kikkererwten | 2+1 Gratis

Bonduelle

Kikkererwten | 2+1 Gratis

3 x 130 gr

€3,70

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen

40 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Saus | Curry

Devos & Lemmens

Saus | Curry

30 cl

€2,45

Asperges | Groen-Mini

Delhaize

Asperges | Groen-Mini

2 × 110 gr

€8,98

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€20,35