Recept zoekresultatenZoutarme Bombay salade met miniasperges
Delhaize logo
  • Zoutarme Bombay salade met miniasperges

Zoutarme Bombay salade met miniasperges

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Brunch,Pasen
Lunch
Zoutarme Bombay salade met miniasperges

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik kikkererwten (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • een mespunt cayennepeper
  • 4 eieren
  • 1/2 koffielepel kerriepoeder zonder zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels olijfolie met look
  • peper
  • 2 schaaltjes groene mini-asperges (2 x 110 g)
  • verse koriander

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kikkererwten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    240 gr
    3,54 €/kg
    €0,85
    S2010100400116770000
  • Asperges | Groen-Mini
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    110 gr
    31,73 €/kg
    €3,49
    F1995061200317600000
  • Kruiden | Kerrie | Milde
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012280000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Begin met koken

    1. Leg de eieren in een steelpan met koud water, breng aan de kook. Reken 9 min. kooktijd vanaf het kookpunt van het water. Giet af en laat liggen in koud water.
    2. Rasp de schil van 1 limoen fijn in een kom. Voeg de 2 oliën toe, 8 eetlepels limoensap, kerriepoeder zonder zout en cayennepeper. Roer met de garde.
    3. Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water, laat uitlekken en doe in de kom. Voeg de fijngesneden uitjes toe en meng goed. Dek af en laat 30 min. rusten in de koelkast.
    4. Pel de hardgekookte eieren en snij ze in 2.
    5. Kook de aspergepunten gaar in 3 min. in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, voeg toe aan de salade en meng goed.
    6. Verdeel over 4 borden, voeg de eieren toe, bestrooi met fijngesneden verse koriander en dien onmiddellijk op met geroosterd naanbrood.

    Kooktip

    Kruid de vinaigrette met geraspte verse gember.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Brunch,Pasen
    Lunch
    Lente,Zomer
    Lunch
    • Zoutarme Bombay salade met miniasperges

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kikkererwten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    240 gr
    3,54 €/kg
    €0,85
    S2010100400116770000
  • Asperges | Groen-Mini
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    110 gr
    31,73 €/kg
    €3,49
    F1995061200317600000
  • Kruiden | Kerrie | Milde
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012280000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000