Bereidingstijd: 35 min. + 2u weektijd
- Snijd de tofoe in 4 en laat hem 2 u marineren met de sojasaus, de sesamolie, het sap van 1⁄2 citroen, de ontpitte en fijngehakte rode peper, de gesnipperde lente-uitjes (wit + malse groen), de sesamzaadjes en het sap van de geraspte en geperste gember.
- Bedek de linzen met koud water, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet af en spoel met koud water. Meng ze met 1 el olijfolie, peper en zout.
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem met koud water, laat hem goed uitlekken en voeg 1 el olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Stoom ze 10 min. Laat afkoelen.
- Doe de stukken tofoe met de helft van hun marinade in een braadpan. Verwarm zachtjes, tot de marinade volledig is ingekookt.
- Snijd de rode bieten in blokjes en de appelen in fijne plakjes. Besprenkel ze met citroen. Snijd de radijzen in 2.
- Verdeel alle ingrediënten (ook de rucola) over 4 brede kommen of diepe borden en serveer. Geef er de rest van de marinade apart bij als dressing.
Kooktip
Tofoe kun je best altijd laten marineren om er zoveel mogelijk smaak aan te geven.