Recept zoekresultatenBuddha bowl met tofoe
Delhaize logo
  • Buddha bowl met tofoe

Buddha bowl met tofoe

Buddha bowl met tofoe
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g biotofu
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 100 g rucola
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 120 g quinoa
  • 120 g groene linzen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el zuivere sesamolie
  • 5 cl sojasaus
  • 5 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • peper
  • 250 g biotofu
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 100 g rucola
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 120 g quinoa
  • 120 g groene linzen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el zuivere sesamolie
  • 5 cl sojasaus
  • 5 cm gember
  • 1/2 rode peper

Begin met koken

: 35 min. + 2u weektijd
1
Snijd de tofoe in 4 en laat hem 2 u marineren met de sojasaus, de sesamolie, het sap van 1⁄2 citroen, de ontpitte en fijngehakte rode peper, de gesnipperde lente-uitjes (wit + malse groen), de sesamzaadjes en het sap van de geraspte en geperste gember.
2
Bedek de linzen met koud water, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet af en spoel met koud water. Meng ze met 1 el olijfolie, peper en zout.
3
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem met koud water, laat hem goed uitlekken en voeg 1 el olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
4
Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Stoom ze 10 min. Laat afkoelen.
5
Doe de stukken tofoe met de helft van hun marinade in een braadpan. Verwarm zachtjes, tot de marinade volledig is ingekookt.
6
Snijd de rode bieten in blokjes en de appelen in fijne plakjes. Besprenkel ze met citroen. Snijd de radijzen in 2.
7
Verdeel alle ingrediënten (ook de rucola) over 4 brede kommen of diepe borden en serveer. Geef er de rest van de marinade apart bij als dressing.
1
Snijd de tofoe in 4 en laat hem 2 u marineren met de sojasaus, de sesamolie, het sap van 1⁄2 citroen, de ontpitte en fijngehakte rode peper, de gesnipperde lente-uitjes (wit + malse groen), de sesamzaadjes en het sap van de geraspte en geperste gember.
2
Bedek de linzen met koud water, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet af en spoel met koud water. Meng ze met 1 el olijfolie, peper en zout.
3
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem met koud water, laat hem goed uitlekken en voeg 1 el olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
4
Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Stoom ze 10 min. Laat afkoelen.
5
Doe de stukken tofoe met de helft van hun marinade in een braadpan. Verwarm zachtjes, tot de marinade volledig is ingekookt.
6
Snijd de rode bieten in blokjes en de appelen in fijne plakjes. Besprenkel ze met citroen. Snijd de radijzen in 2.
7
Verdeel alle ingrediënten (ook de rucola) over 4 brede kommen of diepe borden en serveer. Geef er de rest van de marinade apart bij als dressing.
Nutritionele informatie
Energie: 507 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hak Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
355 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Zoete | Aardappelen
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tofu | Curry | Vegan | Bio
Delhaize Tofu | Curry | Vegan | Bio
250 gr
Bio
    3
    79
    Rode radijzen | Bussel
    Delhaize Rode radijzen | Bussel
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Jonge uien | Bussel
    Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
    1
    09
    Rucola
    Delhaize Rucola
    100 gr
    1
    29
    Appel | Golden
    Delhaize Appel | Golden
    900 gr
    2
    39
    Citroenen
    Delhaize Citroenen
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Quinoa | 3Kleuren | 90sec
    Bosto Quinoa | 3Kleuren | 90sec
    2 x 200 gr
    1+1 gratis
    4
    89
    Linzen
    Bonduelle Linzen
    130 gr
    1
    89
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Gember | Fijn
    Delhaize Gember | Fijn
    100 gr
    1
    55
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Sesamzaad | Geroosterde
    Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
    95 gr
    3
    85

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    50 cl
    5
    79
    Olie | Wok | Geroosterde sesam
    Delhaize Olie | Wok | Geroosterde sesam
    25 cl
    4
    45
    Peper | Groen
    Delhaize Peper | Groen
    30 gr
    2
    35
    Totaal:
    €28,42