Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenBuddha bowl met tofoe
Delhaize logo
  • Buddha bowl met tofoe
Buddha bowl met tofoe

Buddha bowl met tofoe

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 250 g biotofu
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 100 g rucola
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 120 g quinoa
  • 120 g groene linzen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el zuivere sesamolie
  • 5 cl sojasaus
  • 5 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • peper
  • 250 g biotofu
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 100 g rucola
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 120 g quinoa
  • 120 g groene linzen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el zuivere sesamolie
  • 5 cl sojasaus
  • 5 cm gember
  • 1/2 rode peper

Begin met koken

: 35 min. + 2u weektijd
1
Snijd de tofoe in 4 en laat hem 2 u marineren met de sojasaus, de sesamolie, het sap van 1⁄2 citroen, de ontpitte en fijngehakte rode peper, de gesnipperde lente-uitjes (wit + malse groen), de sesamzaadjes en het sap van de geraspte en geperste gember.
2
Bedek de linzen met koud water, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet af en spoel met koud water. Meng ze met 1 el olijfolie, peper en zout.
3
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem met koud water, laat hem goed uitlekken en voeg 1 el olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
4
Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Stoom ze 10 min. Laat afkoelen.
5
Doe de stukken tofoe met de helft van hun marinade in een braadpan. Verwarm zachtjes, tot de marinade volledig is ingekookt.
6
Snijd de rode bieten in blokjes en de appelen in fijne plakjes. Besprenkel ze met citroen. Snijd de radijzen in 2.
7
Verdeel alle ingrediënten (ook de rucola) over 4 brede kommen of diepe borden en serveer. Geef er de rest van de marinade apart bij als dressing.
1
Snijd de tofoe in 4 en laat hem 2 u marineren met de sojasaus, de sesamolie, het sap van 1⁄2 citroen, de ontpitte en fijngehakte rode peper, de gesnipperde lente-uitjes (wit + malse groen), de sesamzaadjes en het sap van de geraspte en geperste gember.
2
Bedek de linzen met koud water, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet af en spoel met koud water. Meng ze met 1 el olijfolie, peper en zout.
3
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem met koud water, laat hem goed uitlekken en voeg 1 el olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
4
Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Stoom ze 10 min. Laat afkoelen.
5
Doe de stukken tofoe met de helft van hun marinade in een braadpan. Verwarm zachtjes, tot de marinade volledig is ingekookt.
6
Snijd de rode bieten in blokjes en de appelen in fijne plakjes. Besprenkel ze met citroen. Snijd de radijzen in 2.
7
Verdeel alle ingrediënten (ook de rucola) over 4 brede kommen of diepe borden en serveer. Geef er de rest van de marinade apart bij als dressing.
Nutritionele informatie
Energie: 507 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tofu | Vegan | Bio

Delhaize

Tofu | Vegan | Bio

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€1,19

Rode radijzen | Bussel

Delhaize

Rode radijzen | Bussel

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Rode biet | Gekookt | BIO

Delhaize

Rode biet | Gekookt | BIO

1 st

Bio

€1,65

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Quinoa | Bio | Kookbuiltje

Bosto

Quinoa | Bio | Kookbuiltje

4 x 75 gr

Bio

€4,99

Linzen | 2+1

Bonduelle

Linzen | 2+1

3 x 160 gr

€3,58

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Olie | Wok | Geroosterde sesam

Delhaize

Olie | Wok | Geroosterde sesam

25 cl

€4,09

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€34,43