1
Meng de gist en de suiker met de lauwe melk en laat 5 min. rusten. Doe de bloem in een slakom, maak een putje in het midden en giet er de eidooiers in (houd de eiwitten apart). Voeg 100 g gesmolten boter toe en giet er de melk met de gist bij. Meng, bedek met een doek laat 1 u op kamertemperatuur rusten.
2
Klop de eiwitten met het zout tot schuim en roer ze in 2 keer onder het deeg. Bak je wafels zoals gewoonlijk en smeer het wafelijzer tussen elke bakbeurt in met gesmolten boter.
3
Snijd intussen de aardbeien in stukken. Stamp de meringues fijn. Klop de room stijf met 1 el bloemsuiker. Beleg de wafels net voor het opdienen met de 3 garnituren, bestuif ze met bloemsuiker, besprenkel ze met een beetje frambozencoulis en werk ze af met basilicum.
1
Meng de gist en de suiker met de lauwe melk en laat 5 min. rusten. Doe de bloem in een slakom, maak een putje in het midden en giet er de eidooiers in (houd de eiwitten apart). Voeg 100 g gesmolten boter toe en giet er de melk met de gist bij. Meng, bedek met een doek laat 1 u op kamertemperatuur rusten.
2
Klop de eiwitten met het zout tot schuim en roer ze in 2 keer onder het deeg. Bak je wafels zoals gewoonlijk en smeer het wafelijzer tussen elke bakbeurt in met gesmolten boter.
3
Snijd intussen de aardbeien in stukken. Stamp de meringues fijn. Klop de room stijf met 1 el bloemsuiker. Beleg de wafels net voor het opdienen met de 3 garnituren, bestuif ze met bloemsuiker, besprenkel ze met een beetje frambozencoulis en werk ze af met basilicum.