Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenBrandade van kabeljauw
Delhaize logo
  • Brandade van kabeljauw
    A

Brandade van kabeljauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Brandade van kabeljauwA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 2 el zure room
  • 20 g boter
  • 2 takjes tijm

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

2 × +/- 340 gr

+/-€23,80

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Room | Zuur | Isigny

Taste of Inspirations

Room | Zuur | Isigny

20 cl

€2,25

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Totaal:
+/-€35,67

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 35 min. kooktijd

  1. Schil de bloemige aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Bedek de aardappelen met water, breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Verwarm de oven voor op 180°C. Voeg de kabeljauwfilet in stukken en de geperste knoflook aan de aardappelen toe. Reken nog 5 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt.
  2. Giet af in een fijne zeef en doe de bereiding weer in de kookpot, maar zet ze niet op het vuur. Voeg olijfolie en zure room toe. Plet alles met een pureestamper en breng verder op smaak. Verdeel de brandade over een ovenschaal en bak ze 15 min. goudbruin in de oven.
  3. Voeg boter toe en bestrooi met geriste takjes tijm. Dien warm op, met een slaatje.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 622; energie (kCal): 149; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 546,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 622; energie (kCal): 149; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 546,08
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Brandade van kabeljauw
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

2 × +/- 340 gr

+/-€23,80

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Room | Zuur | Isigny

Taste of Inspirations

Room | Zuur | Isigny

20 cl

€2,25

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Totaal:
+/-€35,67