Recept zoekresultatenBloemkoolpuree met grijze garnalen en een zachtgekookt ei
Delhaize logo
B
Bloemkoolpuree met grijze garnalen en een zachtgekookt eiB

Bloemkoolpuree met grijze garnalen en een zachtgekookt ei

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 400 g bloemkool
  • 600 g bintje-aardappelen
  • 1 dl melk
  • 80 g boter
  • 2 kl hazelnootolie
  • gemalen nootmuskaat
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 400 g bloemkool
  • 600 g bintje-aardappelen
  • 1 dl melk
  • 80 g boter
  • 2 kl hazelnootolie
  • gemalen nootmuskaat
  • peper en zout
  • 4 eieren

Begin met koken

: bereiding 15 min. + kooktijd 30 min.
1
Snijd de geschilde aardappelen en bloemkool in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze met water en breng aan de kook. Laat 30 min. sudderen.
2
Dompel de eieren in een steelpan met kokend water en reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet de eieren af en laat ze in koud water schrikken.
3
Giet de groenten af en doe ze terug in de pot, maar niet meer op het vuur. Voeg boter toe, samen met hazelnotenolie, melk, peper, zout en gemalen nootmuskaat.
4
Plet alles met een pureestamper en mix kort met een staafmixer tot een mooi gebonden puree. Verdeel de warme puree over de borden, voeg gepelde grijze garnalen toe. Werk elk bord af met een gepeld en gehalveerd zachtgekookt ei. Dien meteen op, eventueel met wat peper en een takje groen.
1
Snijd de geschilde aardappelen en bloemkool in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze met water en breng aan de kook. Laat 30 min. sudderen.
2
Dompel de eieren in een steelpan met kokend water en reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet de eieren af en laat ze in koud water schrikken.
3
Giet de groenten af en doe ze terug in de pot, maar niet meer op het vuur. Voeg boter toe, samen met hazelnotenolie, melk, peper, zout en gemalen nootmuskaat.
4
Plet alles met een pureestamper en mix kort met een staafmixer tot een mooi gebonden puree. Verdeel de warme puree over de borden, voeg gepelde grijze garnalen toe. Werk elk bord af met een gepeld en gehalveerd zachtgekookt ei. Dien meteen op, eventueel met wat peper en een takje groen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 524; energie (kCal): 125; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 8; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 415,25
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 524; energie (kCal): 125; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 8; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 415,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

2 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€14,98

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Hazelnotenolie

Taste of Inspirations

Hazelnotenolie

25 cl

€7,15

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Totaal:
€32,58