Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBiefstuk met tomatensalsa
Delhaize logo
  • Biefstuk met tomatensalsa
    A

Biefstuk met tomatensalsa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Vaderdag,Moederdag
Hoofdgerecht
Biefstuk met tomatensalsaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 koffielepel chilivlokken
  • 300 g kerstomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1/2 bosje koriander
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • 4 rundersteaks 150 g elk
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 eetlepel sherry-azijn
  • 1 el sojasaus
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Piment voor harissa
    27 gr
    121,85 €/kg
    €3,29
    S2009113008000130000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011240000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000
  • Azijn | Xérès
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    9,00 €/l
    €2,25
    S2008100200006520001
  • Begin met koken

    1. Neem de steaks uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
    2. Snipper de rode ui.
    3. Laat de uisnippers 30 minuten marineren in het limoensap en de sherryazijn.
    4. Snipper de knoflookteentjes.
    5. Vermeng met de helft van de olijfolie, de sojasaus en de chilivlokken.
    6. Leg de steaks op een platte schaal en giet er het sausje over.
    7. Wrijf met je vingertoppen zodat de marinade goed in het vlees kan dringen.
    8. Snijd de tomaatjes in kwarten.
    9. Schil en ontpit de avocado, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
    10. Hak de korianderblaadjes grof. Vermeng de tomaten, de avocado en de koriander met de rode ui (en de marinade).
    11. Voeg de andere helft van de olijfolie toe en meng opnieuw.
    12. Bak de steaks ongeveer 4 minuten per kant in een hete pan.
    13. Kruid met peper en zout.
    14. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
    15. Serveer de steaks met de salsa.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 716; energie (kCal): 173; vetten (g): 13,7; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 571,42
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag,Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Biefstuk met tomatensalsa
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Piment voor harissa
    27 gr
    121,85 €/kg
    €3,29
    S2009113008000130000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011240000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000
  • Azijn | Xérès
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    9,00 €/l
    €2,25
    S2008100200006520001