Recept zoekresultatenBenedicteieren met zalmkaviaar
Delhaize logo
Benedicteieren met zalmkaviaar

Benedicteieren met zalmkaviaar

Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 extra verse eieren
  • 3 eierdooiers
  • 1 citroen (het sap)
  • 1 bosje waterkers
  • 1 kleine bokaal zalmeieren
  • 4 kleine broodjes
  • 125 g boter
  • een paar druppels olijfolie
  • peper
  • 4 extra verse eieren
  • 3 eierdooiers
  • 1 citroen (het sap)
  • 1 bosje waterkers
  • 1 kleine bokaal zalmeieren
  • 4 kleine broodjes
  • 125 g boter
  • een paar druppels olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min
1
Zet water in een kookpan op het vuur.
2
Laat de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuurtje.
3
Klop de 3 eidooiers los in een steelpan samen met het citroensap en 5 cl lauw water. Zet de steelpan op een heel laag vuurtje terwijl je de mengeling stevig verder klopt (met een roerder of met de mixer) tot ze wit uitslaat en verdrievoudigt in volume. Al kloppend voeg je beetje bij beetje de gesmolten boter bij. Let goed op dat je geen onzuiverheden toevoegt. Breng op smaak.
4
Leg een groot stuk vershoudfolie in een kommetje. Boter de folie lichtjes in en breek er voorzichtig een ei in. Knoop de vershoudfolie dicht rond het ei zoals een knapzak. Herhaal dit met de 3 andere eieren.
5
Toast of gril de in twee gesneden broodjes. Was de waterkers en verwijder de dikkere stengels.
6
Dompel de zakjes ei 3 min onder in het zachtjes kokend water in de kookpan (geen grote bubbels!).
7
Leg een halfgeroosterd broodje op elk bord, overgiet het met een beetje eicitroensaus en versier met waterkers. Pak de eitjes uit, leg ze bovenop de broodjes en werk af met de zalmeieren.
8
Maak een kleine inkeping in de eieren om de eidooier te doen uitlopen en dien meteen op.
1
Zet water in een kookpan op het vuur.
2
Laat de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuurtje.
3
Klop de 3 eidooiers los in een steelpan samen met het citroensap en 5 cl lauw water. Zet de steelpan op een heel laag vuurtje terwijl je de mengeling stevig verder klopt (met een roerder of met de mixer) tot ze wit uitslaat en verdrievoudigt in volume. Al kloppend voeg je beetje bij beetje de gesmolten boter bij. Let goed op dat je geen onzuiverheden toevoegt. Breng op smaak.
4
Leg een groot stuk vershoudfolie in een kommetje. Boter de folie lichtjes in en breek er voorzichtig een ei in. Knoop de vershoudfolie dicht rond het ei zoals een knapzak. Herhaal dit met de 3 andere eieren.
5
Toast of gril de in twee gesneden broodjes. Was de waterkers en verwijder de dikkere stengels.
6
Dompel de zakjes ei 3 min onder in het zachtjes kokend water in de kookpan (geen grote bubbels!).
7
Leg een halfgeroosterd broodje op elk bord, overgiet het met een beetje eicitroensaus en versier met waterkers. Pak de eitjes uit, leg ze bovenop de broodjes en werk af met de zalmeieren.
8
Maak een kleine inkeping in de eieren om de eidooier te doen uitlopen en dien meteen op.
Nutritionele informatie
Energie: 455 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Brunch,Pasen
Brunch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Foreleieren

Gabriel

Foreleieren

50 gr

€3,99

Broodjes | Mini | Voorgebakken

Delhaize

Broodjes | Mini | Voorgebakken

2 × 12 x 50 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,38

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€10,24