OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenBenedicteieren met zalmkaviaar
Recept zoekresultatenBenedicteieren met zalmkaviaar
Delhaize logo

Benedicteieren met zalmkaviaar

Benedicteieren met zalmkaviaar
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 extra verse eieren
  • 3 eierdooiers
  • 1 citroen (het sap)
  • 1 bosje waterkers
  • 1 kleine bokaal zalmeieren
  • 4 kleine broodjes
  • 125 g boter
  • een paar druppels olijfolie
  • peper
  • 4 extra verse eieren
  • 3 eierdooiers
  • 1 citroen (het sap)
  • 1 bosje waterkers
  • 1 kleine bokaal zalmeieren
  • 4 kleine broodjes
  • 125 g boter
  • een paar druppels olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min
  1. 1
    Zet water in een kookpan op het vuur.
  2. 2
    Laat de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuurtje.
  3. 3
    Klop de 3 eidooiers los in een steelpan samen met het citroensap en 5 cl lauw water. Zet de steelpan op een heel laag vuurtje terwijl je de mengeling stevig verder klopt (met een roerder of met de mixer) tot ze wit uitslaat en verdrievoudigt in volume. Al kloppend voeg je beetje bij beetje de gesmolten boter bij. Let goed op dat je geen onzuiverheden toevoegt. Breng op smaak.
  4. 4
    Leg een groot stuk vershoudfolie in een kommetje. Boter de folie lichtjes in en breek er voorzichtig een ei in. Knoop de vershoudfolie dicht rond het ei zoals een knapzak. Herhaal dit met de 3 andere eieren.
  5. 5
    Toast of gril de in twee gesneden broodjes. Was de waterkers en verwijder de dikkere stengels.
  6. 6
    Dompel de zakjes ei 3 min onder in het zachtjes kokend water in de kookpan (geen grote bubbels!).
  7. 7
    Leg een halfgeroosterd broodje op elk bord, overgiet het met een beetje eicitroensaus en versier met waterkers. Pak de eitjes uit, leg ze bovenop de broodjes en werk af met de zalmeieren.
  8. 8
    Maak een kleine inkeping in de eieren om de eidooier te doen uitlopen en dien meteen op.
  1. 1
    Zet water in een kookpan op het vuur.
  2. 2
    Laat de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuurtje.
  3. 3
    Klop de 3 eidooiers los in een steelpan samen met het citroensap en 5 cl lauw water. Zet de steelpan op een heel laag vuurtje terwijl je de mengeling stevig verder klopt (met een roerder of met de mixer) tot ze wit uitslaat en verdrievoudigt in volume. Al kloppend voeg je beetje bij beetje de gesmolten boter bij. Let goed op dat je geen onzuiverheden toevoegt. Breng op smaak.
  4. 4
    Leg een groot stuk vershoudfolie in een kommetje. Boter de folie lichtjes in en breek er voorzichtig een ei in. Knoop de vershoudfolie dicht rond het ei zoals een knapzak. Herhaal dit met de 3 andere eieren.
  5. 5
    Toast of gril de in twee gesneden broodjes. Was de waterkers en verwijder de dikkere stengels.
  6. 6
    Dompel de zakjes ei 3 min onder in het zachtjes kokend water in de kookpan (geen grote bubbels!).
  7. 7
    Leg een halfgeroosterd broodje op elk bord, overgiet het met een beetje eicitroensaus en versier met waterkers. Pak de eitjes uit, leg ze bovenop de broodjes en werk af met de zalmeieren.
  8. 8
    Maak een kleine inkeping in de eieren om de eidooier te doen uitlopen en dien meteen op.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Brunch,Pasen
Brunch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
  • Delhaize Tuinkers | Vilt
    100 gr
    1
    09
  • Gabriel Foreleieren
    50 gr
    5
    69
  • Boerkens Brood | Witgrof
    2 × 600 gr
    4
    39
  • Reeds in je keuken

  • Fleur De Sel Boter | Gezouten
    250 gr
    -20%
    3
    35
    €4,19
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19

Totaal:

€18,24