Delhaize logo
  • Tarama
    C

Tarama

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Vegetarisch
Lunch
TaramaC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g zalmeitjes
  • 1 snede wit brood zonder korst
  • 1 citroen (het sap)
  • 1 eidooier
  • 5 cl melk
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Eieren | Atlantisch
    50 gr
    139,80 €/kg
    €6,99
    F1981082700207300000
  • Brood | 100% mie | Natuur
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2012072600860300000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Melk | Volle | Belgische
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018032200041850099
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 5 min

    1. Week het brood kort in de melk. Haal het uit de melk en laat even uitlekken.
    2. Mix het brood met de zalmeitjes tot je een prachtige roze kleur ziet. Voeg de eidooier al kloppend toe. Voeg er de olijfolie bij en het citroensap. Kruid bij naar smaak en zet weg op een koude plaats.

    Kooktip

    De traditionele tarama wordt gemaakt met gedroogde viseitjes, maar je kunt het ook met verse viseitjes maken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1501; energie (kCal): 363; vetten (g): 33,6; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 4,8; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 10,4; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 321,26
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Grieks
    Vegetarisch
    Diner
    Lunch
    • Tarama
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Eieren | Atlantisch
    50 gr
    139,80 €/kg
    €6,99
    F1981082700207300000
  • Brood | 100% mie | Natuur
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2012072600860300000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Melk | Volle | Belgische
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018032200041850099
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden