Recept zoekresultatenAppelgratin op Normandische wijze
Recept zoekresultatenAppelgratin op Normandische wijze
Delhaize logo
  • Appelgratin op Normandische wijze
    Nutri-Score C

Appelgratin op Normandische wijze

Appelgratin op Normandische wijzeC
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 40 g boter
  • 2 el calvados
  • 10 cl droge cider
  • 6 el fijne kristalsuiker
  • 2 el blonde kandijsuiker
  • 4 appels (jonagold)
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 3 eierdooiers
  • 40 g boter
  • 2 el calvados
  • 10 cl droge cider
  • 6 el fijne kristalsuiker
  • 2 el blonde kandijsuiker
  • 4 appels (jonagold)
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 3 eierdooiers

Begin met koken

: 30 min
  1. 1
    Schil en snij de appels in blokjes. Meng ze met het citroensap en bestrooi ze met 3 eetlepels kristalsuiker. Laat de boter smelten in een grote braadpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op hoog vuur. Zet de dampkap uit, overgiet de appelblokjes met calvados en flambeer. Verdeel over 4 ovenvaste schaaltjes en zet opzij.
  2. 2
    Doe de eierdooiers en 3 eetlepels kristalsuiker in een kleine kookpan die je net onder de kooktemperatuur au bain-marie verwarmt. Klop de bereiding 10 minuten met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid: het volume moet verdubbelen. Doe er geleidelijk aan de cider bij en blijf 5 minuten verder kloppen op lage snelheid.
  3. 3
    Overgiet de appels met de sabayon en bestrooi ze met de kandijsuiker. Laat snel karamelliseren met behulp van een gasbrandertje voor crème brûlée.
  4. 4
    Serveer meteen.
  1. 1
    Schil en snij de appels in blokjes. Meng ze met het citroensap en bestrooi ze met 3 eetlepels kristalsuiker. Laat de boter smelten in een grote braadpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op hoog vuur. Zet de dampkap uit, overgiet de appelblokjes met calvados en flambeer. Verdeel over 4 ovenvaste schaaltjes en zet opzij.
  2. 2
    Doe de eierdooiers en 3 eetlepels kristalsuiker in een kleine kookpan die je net onder de kooktemperatuur au bain-marie verwarmt. Klop de bereiding 10 minuten met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid: het volume moet verdubbelen. Doe er geleidelijk aan de cider bij en blijf 5 minuten verder kloppen op lage snelheid.
  3. 3
    Overgiet de appels met de sabayon en bestrooi ze met de kandijsuiker. Laat snel karamelliseren met behulp van een gasbrandertje voor crème brûlée.
  4. 4
    Serveer meteen.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 561; energie (kCal): 134; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 18,1; suikers (g): 17,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 295,07
Frans
Vegetarisch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Calvados
    20 cl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Cider | Normand | Doux | 2% ALC.
    75 cl
    3
    15
  • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    69
  • Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    65
  • Delhaize Jonagold | 6ST
    900 gr
    2
    19
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Reeds in je keuken

  • Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59

Totaal:

€10,36