Recept zoekresultatenBalletjes van zalm met tomatensaus
Delhaize logo
  • Balletjes van zalm met tomatensaus
    A

Balletjes van zalm met tomatensaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Kids,Moederdag
Hoofdgerecht
Balletjes van zalm met tomatensausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • enkele blaadjes basilicum
  • 1 ei
  • 1 el gehakte bieslook (facultatief)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 680 g passata met basilicum (in bokaal)
  • 1 ui
  • 450 g zalmfilet zonder vel
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Sauce | Tradizionale | Be

Miracoli

Sauce | Tradizionale | Be

2 × 400 gr

€7,70

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€35,57

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Doe de olie in een stoofpan en bak er de gehakte ui en de geperste knoflook 5 min in aan op zacht vuur. Voeg dan de passata toe, peper en zout ; laat zachtjes sudderen.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180° C.
  3. Doe de in kleine stukjes gesneden zalm in de beker van de hakmolen of mixer, voeg het ei toe, de bieslook, peper en zout. Mix tot een gladde bereiding.
  4. Maak met 2 lepels kleine quenelles van de zalmbereiding en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ong. 4 stuks per persoon). Indien nodig, spoel je je handen onder koud water en strijk je de balletjes glad met de vingertoppen.
  5. Bak ze 8 min in de oven, doe ze dan bij in de stoofpan. Laat nog 2 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer heel warm met pasta en versierd met basilicum.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 115; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 387,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 115; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 387,32
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Balletjes van zalm met tomatensaus
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Sauce | Tradizionale | Be

Miracoli

Sauce | Tradizionale | Be

2 × 400 gr

€7,70

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€35,57