Recept zoekresultatenAardappelslaatje met roquefort en amandelen
Delhaize logo
  • Aardappelslaatje met roquefort en amandelen
    D

Aardappelslaatje met roquefort en amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Lunch
Aardappelslaatje met roquefort en amandelenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 eetlepels ciderazijn
  • 5 cl droge witte wijn
  • 20 g amandelschilfers
  • 1 grote koffielepel mosterd op oude wijze
  • 5 Nicola aardappelen (ongeveer 700 g)
  • 1 zakje notensla klaar voor gebruik (50 g)
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 200 g roquefort

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Lischetto Chardonnay Wit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021122200511750096
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020160000
  • Mosterd | Oude wijze
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016021803632340000
  • Aardappelen | Nicola
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,50 €/kg
    €2,99
    F1989011800378500000
  • Begin met koken

    1. Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een grote ronde schotel.
    2. Dek af en laat 8 min. garen in de microgolfoven op 800 W. Ze moeten gaar zijn, maar nog vast.
    3. Laat 5 min. afkoelen, snij in schijfjes en leg in een grote schotel. Overgiet met de witte wijn.
    4. Gril de amandelen zonder vetstof in een pan met antikleeflaag.
    5. Doe in een bokaal in volgorde: azijn, zout, peper, mosterd en olie. Sluit de bokaal en schud goed.
    6. Giet wat vinaigrette over de aardappelen, leg er de grofgehakte notensla bovenop, voeg de in stukjes gesneden roquefort toe en overgiet met de resterende vinaigrette.
    7. Bestrooi alles met de gegrilde amandelen en dien onmiddellijk op, als voor- of hoofdgerecht.
    8. Dit slaatje is ook ideaal voor een koud buffet.

    Kooktip

    • Je kan de aardappelen ook koken in water of stomen, maar de gaartijd zal wat langer zijn.
    • Variant: Doe een handvol rozijnen bij de notensla.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1109; energie (kCal): 268; vetten (g): 23,4; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 494,19
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Diner
    Lunch
    • Aardappelslaatje met roquefort en amandelen
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Lischetto Chardonnay Wit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021122200511750096
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020160000
  • Mosterd | Oude wijze
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016021803632340000
  • Aardappelen | Nicola
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,50 €/kg
    €2,99
    F1989011800378500000